- Berichten
- 5.466
Wat een verschil in houtskool heeft Black Ranch, al eerder heb ik mijn mening gegeven over de Black Ranch Quebracho (Argentina) die vind ik, en anderen ook, enorm stinken naar petroleum/teer die gebruik ik in principe niet want ook mijn vlees gaat er naar smaken.
Nu ben ik begonnen met Black Ranch Marabu (Kuba)............Wat een verschil met de Argentina, ja de Marabu rookt in het begin wel iets maar in tegenstelling
tot de Argentina (maar ook in tegenstelling tot een aantal zachtere houtskoolsoorten) ruikt de rook van de Marabu in zijn geheel niet onprettig, ik kan het het beste omschrijven als een fijne kruidige houtgeur.
Als dit dus op mijn vlees komt be?nvloed dat niet nadelig de smaak van het vlees.
Doordat het, net als de Argentina, een knoertharde houtskool is duurt het aansteken wel wat langer dan bij de zachtere Fire Up of Dammers.
Maar voor dat iets langer wachten krijg je wel een enorm stabiel en makkelijk te regelen Barbeque temperatuur voor terug, zonder nare geurtjes
Grillen of indirect is met de Marubu zeer prettig, ook is de houtskool zeer vergefelijk bij het openen en sluiten van de Barbeque, de temperatuur schiet niet snel omhoog, wat met de zachtere houtskolen wel gebeurt.
Daar komt nog bij dat de Marabu zeer zuinig is in gebruik.
De sortering is redelijk goed, niet te veel te grote of te kleine brokken.
Kortom een prima allrounder die ik vanaf nu als mijn standaard houtskool ga gebruiken.
Nu ben ik begonnen met Black Ranch Marabu (Kuba)............Wat een verschil met de Argentina, ja de Marabu rookt in het begin wel iets maar in tegenstelling
tot de Argentina (maar ook in tegenstelling tot een aantal zachtere houtskoolsoorten) ruikt de rook van de Marabu in zijn geheel niet onprettig, ik kan het het beste omschrijven als een fijne kruidige houtgeur.
Als dit dus op mijn vlees komt be?nvloed dat niet nadelig de smaak van het vlees.
Doordat het, net als de Argentina, een knoertharde houtskool is duurt het aansteken wel wat langer dan bij de zachtere Fire Up of Dammers.
Maar voor dat iets langer wachten krijg je wel een enorm stabiel en makkelijk te regelen Barbeque temperatuur voor terug, zonder nare geurtjes
Grillen of indirect is met de Marubu zeer prettig, ook is de houtskool zeer vergefelijk bij het openen en sluiten van de Barbeque, de temperatuur schiet niet snel omhoog, wat met de zachtere houtskolen wel gebeurt.
Daar komt nog bij dat de Marabu zeer zuinig is in gebruik.
De sortering is redelijk goed, niet te veel te grote of te kleine brokken.
Kortom een prima allrounder die ik vanaf nu als mijn standaard houtskool ga gebruiken.