BasBQ
Beef en Steak

Bijgerecht: Huevos Rancheros (Avocado met ei) van de rookplank met Diamanthaas (2 personen)

 
 
 

schelm

Sprokkelaar
Berichten
27
Ingredienten (2 personen):
1 grote rijpe avocado
1 rode ui
1 rode chilipeper
2 eieren (M)
1 of 2 tomaten
bosje koriander
zout en peper
(evt knapperig stukjes brood)
Ceder rookplankje

Rookplankje 1-2 uur voorweken onder water
BBQ temp 180 graden

Avocado overdwars doorsnijden, pit verwijderen met theelepeltje en verder uithollen tot er een ei inpast.
Naar smaak chiliringetjes toevoegen met zout en versgemalen peper

Rookplankje voorverwarmen en omdraaien. Avocado parten op rookplankje en direct op het rooster leggen.
Als het eiwit helemaal gestold is, is het gerecht klaar (15-25 minuten).
Haal het rookplankje met het gerecht van de Que en plaats op hittebestendige ondergrond (houten snijplank).
Garneer met in partjes gesneden tomaat, rode uiringen en fijngesneden koriander.

Een leuk en lekker bijgerecht!

IMG_0967(Edited).jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit , zou nog wel een foto bij zetten dat het op de Q ligt (verplicht in dit veld 😀)
 
Mooi bijgerecht!
 
Dit ziet er prima uit.
 
Mooi plankje zo, ziet er lekker uit.
 
Ja leuk, is met een beetje spek erbij ook een zalig ontbijtje!
 
Dit ziet er heerlijk uit gaat gekopieerd worden 😬😋
 
Leuk receptje. Ook ik ga hier een keer voor.
 
Leuk gerechtje. Gaan we onthouden.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan