BasBQ
Beef en Steak

Big T's Tuscan style Flank Steak / Bavette

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.093
DSCF1466_zps560a542e.jpg


Ook gepost onder High & Fast, maar voor de liefhebbers bij deze het recept. Noskos maakte oprecht de opmerking of dit niet gewoon een Toscaans recept is. De basis ligt er hier wel, maar net als de pizza zijn oorsprong in italie kent, hebben Amerikanen hier hun eigen draai aan gegeven.

Ingredienten:
500 gram Bavette aan 1 stuk

Voor de marinade:
1/3 cup olijfolie
1/3 cup citroensap
2 ts zwarte peper
1 ts zout
1 ts rode peper / cayennepeper
1 ts geraspte citroenschil
3 ts rozemarijn
5 teentjes knoflook

Gooi alles in een blender en 'blend it' tot het helemaal fijn is. Leg de bavette in een bak en gooi de fijngemalen marinade erover heen. Laat het voor 4 - 8 uur marineren.

Na de marinadetijd, haal je het vlees er uit en dep je het droog. Besprenkel opnieuw met peper en zout. Laat het vlees op kamertermperatuur komen.

BBQ high & fast, dus zeg 250C. Gril het vlees vervolgens volgens de directe methode voor 5 / 8 minuten per kant (afhankelijk hoe je het wil eten) en haal het er van af. Pak het vlees in aluminiumfolie goed in en laat het nog minimaal 5, maar maximaal 10 minuten rusten. Snij het vervolgens aan, tegen de draad in in dunne plakken.

Bon apetit!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
En waar kan ik dit op komen halen? Jemigdepemig dat ziet er lekker uit!
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Hoppa op de todo list  ;D
 

beek0084

Vuurmaker
 
 
Berichten
66
Wow, dat ziet er lekker uit. Gaat op de To Do voor zaterdag. Bedankt voor het delen.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
denk dat ik dit ook zomaar heel lekker ga vinden
 
Bovenaan Onderaan