BasBQ
Beef en Steak

Big green Egg Large, 20.000km. Eerste grote beurt

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Ja, het was zo ver.

Elke 2 jaar of bij 20.000km. Wat eerst komt.

Vilt was naar de kl@te en gisteren hadden we af en toe lekkage van een pluimpje rook.
Ook wilde het ei slecht nog doven.

Dus de brug op en olie verversen, banden en remmen nakijken en verder een kritische blik.

leeghalen en uitborstelen

IMG_2024_zpsa8f3b5ac.jpg


IMG_2027_zpsb6e678a9.jpg


Schade in kaart brengen

IMG_2028_zps718a404b.jpg


IMG_2029_zpsba8bfe8a.jpg


Afkrabben, licht schuren en goed schoonmaken met aceton.

IMG_2030_zps91db2b18.jpg


IMG_2032_zps57e9c25f.jpg


Uit de tafel maar want ik heb ook een tafelnest gekocht.
Ook wilde ik de onderliggende steen even bekijken en een en ander aanpassen.

IMG_2033_zps83628ac2.jpg


IMG_2036_zps796a8bc9.jpg


IMG_2037_zps3ca13fb9.jpg


Ik dacht Nomex gekocht te hebben, maar het was van meneer groen ei zelf.
Navraag leerde dat het het zelfde moet zijn, dus dat nemen we dan maar aan.

Rustig rondje plakken en zorgen dat de naadjes niet boven en onder bij elkaar zitten
Mooi klusje en het gaat prima en ook niet moeilijk als je een beetje geduldig bent.

IMG_2039_zps0ca7b878.jpg


IMG_2041_zps42471a4f.jpg


IMG_2050_zps00f0a568.jpg


IMG_2052_zpse187c924.jpg


Alles sloot weer prima en nu even 2 dagen laten hechten.
Eerste 1-2 sessies rustig aan met de temperatuur heb ik begrepen.

We kunnen weer heerlijke km maken komende tijd.

8)
 
Keurig! Onderhoud is behoud zeg ik altijd. Ziet er weer uit als nieuw, dat moet goed voelen :)
 
Hij ziet er weer uit als nieuw, mooi gedaan. Hoelang ben je daar mee bezig geweest, en was het vilt wat je eraf haalde ook al nomex of was dat " gewoon" vilt?
 
De APK is prachtig gelukt!! :p
 
Raar dat je met dit vilt al last had van pluimpjes en slecht doven...
Als ik mijn vilt na ~2,5 jaar zag... Te veel pizza's denk ik ;)

Maar mooie repo, en de rand helemaal wit, je bent flink aan het poetsen geweest..... Vind dat toch altijd een rot klusje....
 
Als je de eerste foto bekijkt dan is het stuk vilt op 11-12 uur van het ei echt toast.

Maar mijn ei heeft nu bijna 2 seizoenen hard werken achter de rug en een keer flink pizzabakken op 350+ graden.
(dat laatste was funest)

Vilt was af de fabriek.
Dit moet dus wel een stuk beter gaan.

In mijn speurtocht naar vervangingsvilt kwam ik een hoop info tegen over het
vilt van de KamadoJo, dat schijnt super te zijn.

Maar eens kijken of we daar ook een rolletje van op de kop kunnen tikken

@Dominique, ik denk dat het uitelkaar halen, schoonkrabben, wachten en weer in elkaar zetten
in 1 1/2 a 2 uurtjes te doen is.

Ik was er een uurtje of 3 mee bezig, maar ik was ook even aan het rommelen met het onderstel en gelijk grote schoonmaak
 
Ziet er weer netjes uit zeg! Is dit het zelfklevende vilt? En hoe zag je tafel onder de steen eruit?

Ik vond het best wel een klote klus om die rand weer helemaal schoon te krijgen.
 
Het is de zelfklevende versie ja.

Steen was prima en de barst was redelijk dicht weer (10 cm lang)
Steen heb ik 180 graden gedraaid.

Het hout er onder was ik ook benieuwd naar, maar het was onberispelijk.
Er zat ook 18 mm tussen de steen en het hout.
Nu iets minder maar nog steeds 10 mm en een hoger nest, dus de warmte moet goed weg kunnen lijkt me.

Krabben met een smal, maar scherp plamuurmes en flink inkwasten met aceton.
Daarna even voorzichtig opgeschuurd met korrel 80 en nog een keer met aceton.
 
Zo je hebt je naam weer eer aan gedaan.
 
Ziet er weer keurig uit! Het vilt was zo te zien idd wel aan vervanging toe ;)
 
Nice Job.
Zo kanje er weer wat km tegenaan gooien nu :)
Was dat oude vilt ook High Heat ?

Mac
 
Het vilt was OEM

Of te wel af de fabriek.
Geen high heat, maar gewoon wol vilt
 
Mooi gedaan !
Is dit vilt alleen voor de BGE  ? want mijn primo heeft na een 350 + plus sessie ook al wat last van dunner wordend vilt. (gaat nog wel maar is toch al wel zichtbaar ! )
 
Geen idee, maar primo heeft ongetwijfeld gewoon vervangings vilt .
Baron in Hoofddorp heeft vast ook Nomex voor de primo lijkt me.
 
Klopt vwb Primo vilt , maar hier staat geen high temp bij. (wat ik van de BGE wel als extra hoor)
Maar toch bedankt, zal eens wat verder rondsnuffelen
 
Nomex is high heat vilt en het ideale soort ter vervanging.

Alleen moet meneer groen ei er weer zijn eigen naam op plakken.
(maar feitelijk gewoon het zelfde zegt men)
 
Terug
Bovenaan Onderaan