Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Meer als rookvleesDat wat je koopt, is dat dan nog rauw en bak je het?
Of is het min of meer gedroogd en gesneden, als rookvlees (redelijk nat nog) of schinken (droog, sterk)?
Ik heb zelf nog nooit biefstuk gerookt, maar zat er laatst toevallig wel wat over te denken. Ik denk dat ik het zo vers mogelijk koop, pekelen met nitrietzout (niet te zout, 20gr. p.kg vlees equilibrium cure vind ik persoonlijk genoeg, pekeltijd is afhankelijk van de dikte) plus kruiden, ongeveer 20 uur koud roken met appel/hickory pellets (dat heeft een vrij scherpe smaak, vind ik persoonlijk lekker), daarna nog een weekje gevacumeerd in de koelkast laten liggen om de smaak wat te verzachten / beter in te laten trekken, en daarna is het de vraag hoe droog je het wilt hebben. Kan me voorstellen dat je het redelijk vers wilt bereiden, want helemaal uitdrogen lijkt me een beetje jammer van de biefstuk... Misschien een weekje of 2 drogen? Dan zou het ongeveer als rookvlees (het broodbeleg) moeten zijn.
My 2 cents...