BasBQ
Beef en Steak

BGE hoge temp voor oa pizza :D

 
 

Vatos

Kooltjesharker
Berichten
166
Binnenkort wil ik ook eens pizza maken op mn eggje
Wat is nou precies de temp die ik moet hebben, echt rond de 300-350 graden?

Is het nu ook echt noodzakelijk dat ik high temp vilt moet hebben?
En wat is nou de beste methode om deze temp te behalen?

bedankt alvast! :D
 
Ikzelf bak ze vanaf 300 graden, stijgt na een aantal pizzas vanzelf door naar 350. Bij mij duurden de pizzas tussen de 8 en 11 minuten. Heerlijk.

Beste methode voor hoge temperatuur is bovenal goede houtskool en weinig kleine grum.
 
Ik doe het iets lager, zo rond de 275, zonder speciaal vilt.  Wat SilverFox schrijft klopt, geen klein grut houtskool anders duurt het erg lang voordat je hoge temp hebt bereikt.
 
Hier ook op mijn eitje op 300 graden en loopt daarna naar de 350
gaat prima. en inderdaad grove houtskool gebruiken
 
Hoe heter hoe beter is mijn ervaring. Alleen warm je steen niet te snel op en zorg dat je steen niet direct boven het vuur hangt.

Mijn favoriete opstelling is platesetter met pootjes omlaag, rooster erop en daarboven de steen. Zo zit de steen niet direct op de platesetter, ligt hij stabiel en net wat hoger dan de rand (overigens op een broilking keg waar het rooster het verdiept ligt...)

Weet niet hoe het op een BGE gaat maar op de broil king keg, zit ik als het moet binnen 20m na aansteken blokjes op 350-400 graden.

Kan ook pizza's maken bij een temp van 250 maar resultaat was een stuk minder.
 
Terug
Bovenaan Onderaan