- Berichten
- 5.222
Zoals jullie wel weten is het in het zuiden van het land carnaval, een traditie die ik niet voorbij laat gaan, en laat ik nou verantwoordelijk zijn voor de helft van de bier consumptie gisterenavond.
Tijd om eens een flink anti kater ontbijt te creëren vanochtend.
Met nog 1 oog dicht de ingrediënten bij elkaar gezocht.
En niet te ingewikkeld een haffel briketten in de starter gekieperd.
Dit is een mooi klusje voor de weber.
Terwijl de Dutch oven op aan het warmen was alles vast gesneden.
Als eerste het gehakt een beetje aangebakken en toen de rest van het gesneden spul erbij.
Toen het gehakt rul gebakken was en de groente zacht heb ik de rest erbij gedaan.
(Tomatenblokjes, ketchup, Worcestersaus, basterdsuiker, azijn en diverse kruiden)
Na dit even goed te hebben geroerd mocht het een 30 min pruttelen.
Tijd voor koffie.
Half slapend heb ik af en toe een beetje geroerd en op vakkundige wijze de koffie opgedronken.
Dit zag er al smakelijk uit!
Nu was het tijd voor de volgende stap, er een tosti van maken.
Ik heb op een vis/groente gril klem rooster ding (hoe heet het eigenlijk?)
2 boterhammen met kaas gelegd.
Hier mocht nu een flinke schep van het gehakt mengsel op.
En hier ging weer kaas op.
Nu mocht de bovenste boterham erop en heb ik ze lichtjes ingesmeerd met roomboter.
De weber was gelukkig nog warm dus ben ik op mijn dooie gemak de tosti’s gaan grillen tot ze goudbruin waren.
Toen ze klaar waren heb ik er vlug een bord bij gepakt en kon ik aanvallen.
Zo, Ik kan er weer helemaal tegen!
Toen de koffie en de sloppy-tosti op was ben ik maar aan de borrel begonnen, dadelijk nog even naar de kroeg en dan zit het er alweer op voor dit jaar.
Bedankt voor het lezen en ALAAF!
Tijd om eens een flink anti kater ontbijt te creëren vanochtend.
Met nog 1 oog dicht de ingrediënten bij elkaar gezocht.
En niet te ingewikkeld een haffel briketten in de starter gekieperd.
Dit is een mooi klusje voor de weber.
Terwijl de Dutch oven op aan het warmen was alles vast gesneden.
Als eerste het gehakt een beetje aangebakken en toen de rest van het gesneden spul erbij.
Toen het gehakt rul gebakken was en de groente zacht heb ik de rest erbij gedaan.
(Tomatenblokjes, ketchup, Worcestersaus, basterdsuiker, azijn en diverse kruiden)
Na dit even goed te hebben geroerd mocht het een 30 min pruttelen.
Tijd voor koffie.
Half slapend heb ik af en toe een beetje geroerd en op vakkundige wijze de koffie opgedronken.
Dit zag er al smakelijk uit!
Nu was het tijd voor de volgende stap, er een tosti van maken.
Ik heb op een vis/groente gril klem rooster ding (hoe heet het eigenlijk?)
2 boterhammen met kaas gelegd.
Hier mocht nu een flinke schep van het gehakt mengsel op.
En hier ging weer kaas op.
Nu mocht de bovenste boterham erop en heb ik ze lichtjes ingesmeerd met roomboter.
De weber was gelukkig nog warm dus ben ik op mijn dooie gemak de tosti’s gaan grillen tot ze goudbruin waren.
Toen ze klaar waren heb ik er vlug een bord bij gepakt en kon ik aanvallen.
Zo, Ik kan er weer helemaal tegen!
Toen de koffie en de sloppy-tosti op was ben ik maar aan de borrel begonnen, dadelijk nog even naar de kroeg en dan zit het er alweer op voor dit jaar.
Bedankt voor het lezen en ALAAF!