F
FilipR55555
Gast
Is er een manier om in Belgi? op een betaalbare manier aan vlees te komen voor PP aub?
Ik heb de eerste keer PP gemaakt met afgeprijsde baby backs (ging best goed, alleen spijtig dat er maar iets van een vol soepbord overbleef van 1 kg ribbetjes). - 16u laten marineren (mix van tomatensap, honing, sriracha, rub (bbq- kruiden van Horeca - Makro - en groetenmix: selderij, wortelen, ui, aardappelen).
Daarna 2,5u bloot op de WSM aan 255F, en dan nog eens hetzelfde in folie met een goed scheut honing en sriracha erover.
Nu is dit zeer goed meegevallen, en ik wil volgende keer dus een groter stuk doen.
Nu is mijn vraag welk stuk vlees vrij verkrijgbaar is bij de meeste Belgische slagers, betaalbaar is - onder de 4 euro per kilogram - (ik viel trouwens bijna van men stokje toen ik de Belgische prijs van varkenswangetjes ontdekte) en doenbaar is voor een newbie - ik heb nog geen injector, maar ik heb wel tijd, dus meestal maak ik de avond voordien een brine om de kleinere stukken vlees kleinere stukken vlees minimum 12u in te laten weken. Weet iemand of deze methode doenbaar is voor grote stukken vlees aub?
Ook viel het me op dat mijn briketten op mijn WSM 18.5 na 5u bijna op waren (had 50/50 gebruikte/nieuwe briketten opgelegd en had nog een halve chimney nieuwe briketten hierbovenop gelegd). Ik heb long lasting briketten van Weber, maar zoals gezegd, ik zou misschien net aan 6u roken geraakt zijn (ik laat de zware rook wel altijd even wegtrekken, dus hierdoor doe ik eigenlijk al een 15-tal mins van mijn brandtijd af + ik gebruik altijd ene waterpan die voor 2/3 gevuld blijft - ik giet water bij -). Raden jullie mij aan om na 5u een aantal brikketen in de chimney te stoppen en deze dan op de al brandende kolen te gooien? Want mijn vuurring was de vorige keer echt bijna vol.
Nog een laatste vraagje; toen ik mijn ribbetjes 2,5 in de folie liet (was om PP van te maken) viel het me op dat de honing echt zwart was. Nu was de bark wel zeer lekker (zoet en een beetje pittig), maar hij was wel echt zwart. Is er een manier om ervoor te zorgen dat de folie niet aan de bark blijft plakken aub - door desnoods de folie eerst met olijfolie in te smeren bvb)?
Dank bij voorbaat voor het lezen en voor het beantwoorden van de vragen
Ik heb de eerste keer PP gemaakt met afgeprijsde baby backs (ging best goed, alleen spijtig dat er maar iets van een vol soepbord overbleef van 1 kg ribbetjes). - 16u laten marineren (mix van tomatensap, honing, sriracha, rub (bbq- kruiden van Horeca - Makro - en groetenmix: selderij, wortelen, ui, aardappelen).
Daarna 2,5u bloot op de WSM aan 255F, en dan nog eens hetzelfde in folie met een goed scheut honing en sriracha erover.
Nu is dit zeer goed meegevallen, en ik wil volgende keer dus een groter stuk doen.
Nu is mijn vraag welk stuk vlees vrij verkrijgbaar is bij de meeste Belgische slagers, betaalbaar is - onder de 4 euro per kilogram - (ik viel trouwens bijna van men stokje toen ik de Belgische prijs van varkenswangetjes ontdekte) en doenbaar is voor een newbie - ik heb nog geen injector, maar ik heb wel tijd, dus meestal maak ik de avond voordien een brine om de kleinere stukken vlees kleinere stukken vlees minimum 12u in te laten weken. Weet iemand of deze methode doenbaar is voor grote stukken vlees aub?
Ook viel het me op dat mijn briketten op mijn WSM 18.5 na 5u bijna op waren (had 50/50 gebruikte/nieuwe briketten opgelegd en had nog een halve chimney nieuwe briketten hierbovenop gelegd). Ik heb long lasting briketten van Weber, maar zoals gezegd, ik zou misschien net aan 6u roken geraakt zijn (ik laat de zware rook wel altijd even wegtrekken, dus hierdoor doe ik eigenlijk al een 15-tal mins van mijn brandtijd af + ik gebruik altijd ene waterpan die voor 2/3 gevuld blijft - ik giet water bij -). Raden jullie mij aan om na 5u een aantal brikketen in de chimney te stoppen en deze dan op de al brandende kolen te gooien? Want mijn vuurring was de vorige keer echt bijna vol.
Nog een laatste vraagje; toen ik mijn ribbetjes 2,5 in de folie liet (was om PP van te maken) viel het me op dat de honing echt zwart was. Nu was de bark wel zeer lekker (zoet en een beetje pittig), maar hij was wel echt zwart. Is er een manier om ervoor te zorgen dat de folie niet aan de bark blijft plakken aub - door desnoods de folie eerst met olijfolie in te smeren bvb)?
Dank bij voorbaat voor het lezen en voor het beantwoorden van de vragen
