cassowari
Vuurmaker
- Berichten
- 50
Deze twee schouder ribben waren ook bij de laatste bestelling mee gekomen en ik had vandaag wel zin in iets met been, vandaar dus deze low en slow sessie.
Bij varken past wel een zoete rub dus heb ik er eentje gemaakt met zout, peper, citroenschilpoeder, appelsienschilpoeder, ananaspoeder en kokosbloesemsuiker. Het was een beetje gokken met de verhoudingen, maar dat heeft uiteindelijk wel goed uitgepakt. Zoet maar niet té en zelfs een beetje zuur.
Voor twee stukken van ongeveer 850g ieders heeft het wel behoorlijk lang geduurd, negen uur. Nadat de temperatuur tijdens de stall zelf gezakt was van 67°C naar 60°C heb ik hebt vlees ingepakt(X-je op de foto). Ik had geluk dat m'n vriendin met de late stond en het vlees kon net op tijd van de kamado om nog even te rusten.
Het resultaat was wel een lekker sappig stukje vlees. Binnenin zat veel vet en collageen denk ik, misschien daarom de best lange duur voor nogal kleine stukken.
Met de fruitpoeders ga ik bij varken wel meer experimenteren want die voegen echt wel een goede smaak toe. Spijtig zijn het echt wel poeders dus teveel aanbrengen leidt tot een papje. Ik zou dit niet te lang op voorhand doen.
Bij varken past wel een zoete rub dus heb ik er eentje gemaakt met zout, peper, citroenschilpoeder, appelsienschilpoeder, ananaspoeder en kokosbloesemsuiker. Het was een beetje gokken met de verhoudingen, maar dat heeft uiteindelijk wel goed uitgepakt. Zoet maar niet té en zelfs een beetje zuur.
Voor twee stukken van ongeveer 850g ieders heeft het wel behoorlijk lang geduurd, negen uur. Nadat de temperatuur tijdens de stall zelf gezakt was van 67°C naar 60°C heb ik hebt vlees ingepakt(X-je op de foto). Ik had geluk dat m'n vriendin met de late stond en het vlees kon net op tijd van de kamado om nog even te rusten.
Het resultaat was wel een lekker sappig stukje vlees. Binnenin zat veel vet en collageen denk ik, misschien daarom de best lange duur voor nogal kleine stukken.
Met de fruitpoeders ga ik bij varken wel meer experimenteren want die voegen echt wel een goede smaak toe. Spijtig zijn het echt wel poeders dus teveel aanbrengen leidt tot een papje. Ik zou dit niet te lang op voorhand doen.