- Berichten
- 1.774
Zoals je bij de fotowedstrijd van afgelopen maand kon zien waren we een borrelplateau aan het bouwen. Toen was nog niet alles klaar maar inmiddels wel. En natuurlijk vind ik dat leuk om met jullie te delen.
Een aantal van de chicken lollipops hadden we voor de laatste aflevering bewaard.
Net als de rib lollipops en de rib fingers.
Op het borrelplateau zouden ook pork belly burnt ends komen maar die moesten natuurlijk wel eerst voorbereid worden.
Om de blokjes er makkelijk op te leggen gebruikten we rookplankjes.
Daarna nog even in de saus en onze burnt ends waren klaar.
Het plan was ook om een soort van pastrami burnt ends te maken. Hiervoor gebruikten we een brisket ear omdat dit stuk niet zo groot is. eerst even gepekelt in All Brine voor de smaak en kleur.
Vervolgens bereid zoals een brisket , gerookt met wat eik.
Eenmaal klaar ff een paar dunne plakjes om te snoepen
(op de foto lijkt het wat droog maar dat komt omdat deze foto wat later was genomen ivm filmen)
Een aantal blokjes mochten op de kamado, de rest was voor de laatste dag. Op deze manier hadden we dus alle producten klaar staan om ons borrelplateau te kunnen maken.
Uiteraard begonnen we met de rib lolly's, de chicken lollipops en de rib fingers omdat die nog rauw waren.
En iets later de beide burnt ends, die hoefden natuurlijk minder lang. Wat saus op de burnt ends en beide soorten lollipops even gedoopt in de saus. Zodra dit alles klaar was konden we ons borrelplateau bouwen.
Wij vonden het zeer geslaagd!
Fijne kerstdagen en alvast een fijne jaarwisseling!
Een aantal van de chicken lollipops hadden we voor de laatste aflevering bewaard.
Net als de rib lollipops en de rib fingers.
Op het borrelplateau zouden ook pork belly burnt ends komen maar die moesten natuurlijk wel eerst voorbereid worden.
Om de blokjes er makkelijk op te leggen gebruikten we rookplankjes.
Daarna nog even in de saus en onze burnt ends waren klaar.
Het plan was ook om een soort van pastrami burnt ends te maken. Hiervoor gebruikten we een brisket ear omdat dit stuk niet zo groot is. eerst even gepekelt in All Brine voor de smaak en kleur.
Vervolgens bereid zoals een brisket , gerookt met wat eik.
Eenmaal klaar ff een paar dunne plakjes om te snoepen

Een aantal blokjes mochten op de kamado, de rest was voor de laatste dag. Op deze manier hadden we dus alle producten klaar staan om ons borrelplateau te kunnen maken.
Uiteraard begonnen we met de rib lolly's, de chicken lollipops en de rib fingers omdat die nog rauw waren.
En iets later de beide burnt ends, die hoefden natuurlijk minder lang. Wat saus op de burnt ends en beide soorten lollipops even gedoopt in de saus. Zodra dit alles klaar was konden we ons borrelplateau bouwen.
Wij vonden het zeer geslaagd!
Fijne kerstdagen en alvast een fijne jaarwisseling!