K
klaas.o
Gast
Eindelijk even een kwartiertje gevonden om de ervaringen te delen! Zoals ik altijd zeg: Niet gelogd is niet gebeurd
Start situatie:
12x Ecobrasa koud
7x Ecobasa gestart
Rond 12:19 is het 96 graden in de BBQ
Schuiven knijpen om te stabiliseren
12:28 120 graden Celsius constant. Vlees erop.
Vlees temperatuur stijgt langzaam, veel te koud op BBQ gelegd, leerpunt volgende keer
18:11 Gebrek aan brandstof. 8x nieuwe briketten toegevoegd
18:20 Temperatuur komt niet snel genoeg weer op niveau: 2x hete briket toegevoegd
21:38 Vlees is 72 graden Celsius
23:00 Vlees is 74 graden Celsius
23:00 Gebrek aan brandstof nog 8 x koud briket toegevoegd
Uiteindelijk lijkt het allemaal te lang te duren dus temperatuur gestabiliseerd en richting bed met alarm op 88 graden kerntemperatuur
01:30 Alarm, vlees kan eruit.
Volgende keer veel meer briketten toevoegen in start situatie, en vlees goed op kamertemperatuur bij aanvang.
Eergisteren wat gasten uitgenodigd om te proberen omdat ik er toch wel vertrouwen in had. Ik had nog een potje BBQ saus uit de US meegenomen, dus pulled pork sandwiches met koolsla erbij. Het uit elkaar trekken van het vlees was erg veel werk, kreeg er lamme handen van. Is hier nog een truuk voor?
Iedereen was onder de indruk van de smaak en de textuur van het gerecht, ook al was ik zelf kritisch. Er lagen nog zoveel verbeterpunten in de bereiding. Nu al zin in de volgende sessie!!
Ik ga nu even uitzoeken hoe ik foto's kan toevoegen! **EDIT: daar ben ik even niet uitgekomen, moet het ergens online komen en dan linken? Kan ik niet uploaden hier?
Start situatie:
12x Ecobrasa koud
7x Ecobasa gestart
Rond 12:19 is het 96 graden in de BBQ
Schuiven knijpen om te stabiliseren
12:28 120 graden Celsius constant. Vlees erop.
Vlees temperatuur stijgt langzaam, veel te koud op BBQ gelegd, leerpunt volgende keer
18:11 Gebrek aan brandstof. 8x nieuwe briketten toegevoegd
18:20 Temperatuur komt niet snel genoeg weer op niveau: 2x hete briket toegevoegd
21:38 Vlees is 72 graden Celsius
23:00 Vlees is 74 graden Celsius
23:00 Gebrek aan brandstof nog 8 x koud briket toegevoegd
Uiteindelijk lijkt het allemaal te lang te duren dus temperatuur gestabiliseerd en richting bed met alarm op 88 graden kerntemperatuur
01:30 Alarm, vlees kan eruit.
Volgende keer veel meer briketten toevoegen in start situatie, en vlees goed op kamertemperatuur bij aanvang.
Eergisteren wat gasten uitgenodigd om te proberen omdat ik er toch wel vertrouwen in had. Ik had nog een potje BBQ saus uit de US meegenomen, dus pulled pork sandwiches met koolsla erbij. Het uit elkaar trekken van het vlees was erg veel werk, kreeg er lamme handen van. Is hier nog een truuk voor?
Iedereen was onder de indruk van de smaak en de textuur van het gerecht, ook al was ik zelf kritisch. Er lagen nog zoveel verbeterpunten in de bereiding. Nu al zin in de volgende sessie!!
Ik ga nu even uitzoeken hoe ik foto's kan toevoegen! **EDIT: daar ben ik even niet uitgekomen, moet het ergens online komen en dan linken? Kan ik niet uploaden hier?