- Berichten
- 52
Vandaag mijn eerste serieuze bbq poging gedaan. Heb gekozen voor beercan chicken. 1 kip van 1,2 kg. gekocht bij de plaatselijke poelier en heb daar tevens de kruiden gekocht. Verder gebruik gemaakt van 2 st. rookhout (beuken). Ketel temperatuur zo'n 180 graden.
Zoals je ziet heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de video van NOSKOS, waar gelukkigerwijs ook gebruik werd gemaakt van de Weber kettel Master Touch Premium.
1e beginnersfout : de bodem waar bierblik met kip op is geplaatst (bakblik) was zo glad, dat bij het plaatsen op het rooster de boel omviel, met alle gevolgen van dien ....
Gelukkig nog een biertje in de koelkast en weer verder
Het weer zat niet bepaald mee met slechts 4 graden C. en regen, maar ik had de dag zelf uitgekozen dus dan maar onder de parasol. Het resultaat was alleszins de moeite waard. De kip was na 1 uur gaar en smaakte heerlijk. Wat patat erbij en een lekkere "ouderwetse" maaltijd. Vond alleen de rooksmaak wat overheersend dus een volgende keer ga ik 1 blokje rookhout gebruiken of eens een andere geur proberen.
Zoals je ziet heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de video van NOSKOS, waar gelukkigerwijs ook gebruik werd gemaakt van de Weber kettel Master Touch Premium.
1e beginnersfout : de bodem waar bierblik met kip op is geplaatst (bakblik) was zo glad, dat bij het plaatsen op het rooster de boel omviel, met alle gevolgen van dien ....
Gelukkig nog een biertje in de koelkast en weer verder
