Het kan niet altijd een speciaal stukje vlees zijn, gisteren dan maar een kippetje op de Q gelegd! Het kippetje werd vergezeld door een gemarineerde bloemkool.
Het kippetje kreeg een rub mee met zout, peper, paprikapoeder (gewone en gerookte), lookpoeder, uipoeder en kreeg ook een blikje jupiler mee. De bloemkool kreeg een marinade op basis van wat olijfolie, sriracha, en wat kruiden dat ik op gevoel er onder deed (en niet meer juist weet wat
).
Een kwartierte voor ik hem er af haalde heb ik het kippetje nog wat ingesmeerd met een glaze op basis van honing en verse look.
Aan de overschot van de glaze werd een goede kwak mayonaise toegevoegd samen met wat limoensap en tadaaa, een dressing. Nog wat vers gebakken maïsbrood erbij en smullen maar!
En of het goed was? Het vrouwtje vond het de lekkerste kip dat ze ooit had gegeten, zalig toch? Ik vond dit ook, nog nooit zo'n sappige kip gegeten!
Ik had ook eerder een stuk beef short ribs gemaakt van 2.1kg, wat ook wel de moeite was, maar ik vergeten te documenteren ben!
Zondag verjaar ik en dan staan er St. Louis style ribs op het menu!
Het kippetje kreeg een rub mee met zout, peper, paprikapoeder (gewone en gerookte), lookpoeder, uipoeder en kreeg ook een blikje jupiler mee. De bloemkool kreeg een marinade op basis van wat olijfolie, sriracha, en wat kruiden dat ik op gevoel er onder deed (en niet meer juist weet wat

Een kwartierte voor ik hem er af haalde heb ik het kippetje nog wat ingesmeerd met een glaze op basis van honing en verse look.
Aan de overschot van de glaze werd een goede kwak mayonaise toegevoegd samen met wat limoensap en tadaaa, een dressing. Nog wat vers gebakken maïsbrood erbij en smullen maar!
En of het goed was? Het vrouwtje vond het de lekkerste kip dat ze ooit had gegeten, zalig toch? Ik vond dit ook, nog nooit zo'n sappige kip gegeten!
Ik had ook eerder een stuk beef short ribs gemaakt van 2.1kg, wat ook wel de moeite was, maar ik vergeten te documenteren ben!
