Mogelijks het 5000ste kipje op een blikje hier op het forum 
Frans zwartpootkipje via Crisp besteld. Vel losgemaakt met de hand en schijfjes citroen tussen vlees en vel gestoken.
Nadien ingewreven met leftover dry rub van pulled pork. Lekker bij varken, maar teveel bruine suiker voor een kip. Smaakte iets te zoet
Normaal neem ik een blikje Gordon Finest Gold bier, maar zou deze keer Maes Radler proberen. Zou... want het Franse kipje paste niet over mijn Weber can holder en door een gigantisch gebrek aan geduld heb ik het blikje helaas volledig ingedeukt, waardoor de hele inhoud over de keukenvloer ging
Kamado Joe Classic II opgestookt tot 180°C (volgens mijn Meater, 220 volgens dome thermometer, ik moet hem dringend eens kalibreren). Indirecte hitte met alu schaaltje om de deflectors te beschermen tegen druppend vet.
Foto 1: rauw
Foto 2: op de Kamado
Foto 3: halfweg
Foto 4: klaar
Foto 5: Meater grafiek
Na 45 minuten was de borst 73°C en heb ik het kipje versneden met een prachtig erfstuk van de Oma, een Zwillingen gevogelteschaar, minstens 50 jaar oud.

Frans zwartpootkipje via Crisp besteld. Vel losgemaakt met de hand en schijfjes citroen tussen vlees en vel gestoken.
Nadien ingewreven met leftover dry rub van pulled pork. Lekker bij varken, maar teveel bruine suiker voor een kip. Smaakte iets te zoet

Normaal neem ik een blikje Gordon Finest Gold bier, maar zou deze keer Maes Radler proberen. Zou... want het Franse kipje paste niet over mijn Weber can holder en door een gigantisch gebrek aan geduld heb ik het blikje helaas volledig ingedeukt, waardoor de hele inhoud over de keukenvloer ging

Kamado Joe Classic II opgestookt tot 180°C (volgens mijn Meater, 220 volgens dome thermometer, ik moet hem dringend eens kalibreren). Indirecte hitte met alu schaaltje om de deflectors te beschermen tegen druppend vet.
Foto 1: rauw
Foto 2: op de Kamado
Foto 3: halfweg
Foto 4: klaar
Foto 5: Meater grafiek
Na 45 minuten was de borst 73°C en heb ik het kipje versneden met een prachtig erfstuk van de Oma, een Zwillingen gevogelteschaar, minstens 50 jaar oud.