Beef en Steak

Beer Can Chicken

 

ZaanGriller

Tondelzoeker
Berichten
17
Een paar weken geleden de Beer Can Chicken gemaakt met een blikje Radler bier en de smaakvolle Spanish Delight rub van No Rubbish.

1️⃣ Kamado Joe op temperatuur gebracht (150-170°C) met de SloRoller en wat appel rooksnippers.
2️⃣ Radler toegevoegd aan de kip voor die frisse citrus-twist.
3️⃣ Low & slow gegaard tot een perfecte kerntemperatuur van 75 graden 🍗

Het resultaat? Malse kip, subtiele rooksmaken en een krokante huid. Ik moet zeggen, die SloRoller werkt prima. Ik had het idee dat de temperatuur wel stabieler bleef dan zonder de SloRoller, maar dat kan ook tussen mijn oren zitten. Voor de KJ gebruikers, hoe ervaren jullie de SloRoller?

Groet!

camphoto_1401208270.jpg


IMG_3415.jpeg


IMG_3404.jpeg
 
Lekker kippetje!

Heb je ook ook foto van de kip op de bbq?
Anders vliegt ze waarschijnlijk zo naar de rookkamer.

Wat betreft de slowroller, ben ik zeer tevreden over, heb de indruk dat het de tijd bij low en slow circa 1 uur inkort. (Max 120 °C)
Mooiere rookring (voor wat het waard is)
 
Welkom bij de Tokkies!
 
Terug
Bovenaan Onderaan