BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken!

 
 

Raymann

Vuurmaker
Berichten
58
Vandaag een heerlijke BCC gemaakt!
Kip lekker in de olie en met een Rub van komijnpoeder/uienpoeder/knoflookpoeder/zout/basterdsuiker/paprikapoeder/zwarte peper en een gemalen kruidnagel goed ingesmeerd. Wat aardappels in de alufolie en een paar in stukken met wat olie en Vegeta bij de kip. De dame op een wat geleegd blikje bier plaatsen en in de Q die indirect op 180 graden staat. De aardappels in de folie ook er omheen liggen. Na +- 60/70 min eraf gehaald(ligt aan de grote van de dame). Laatste 20 min de zoete paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en ff insmeren met olie en wat grof zeezout. Vel zwart grillen(ik leg ze op de randjes daar is de hitte hoog/bijna directe warmte) na +- 20 minuutjes eraf halen net als de rest en het vel verwijderen.
Mijn vrouw en kindjes waren zeer tevreden, ikzelf hou me volgende x vast aan mijn andere Rub die wat pittiger is. Deze was te zoet voor mij, maar kippie was verder idd prima.





66833B60-B66B-454A-85E2-427367906C54.jpeg


3253606A-74C4-4737-A5CB-868A3CD2C9E1.jpeg


D6D26BA6-E266-4A84-B0E5-95A9752007D2.jpeg


7C1B0BB4-DB80-450C-A5E8-D41697207210.jpeg




11290A0F-F6C7-428F-8BA9-1960B5D84DA0.jpeg




DB2C1497-47F6-4A10-BD8C-565FC8AF5F97.jpeg


9507641C-E666-4DDC-AB5C-FB870FAB8EDD.jpeg


36396F7B-F3C7-4024-B523-CFB615F7A380.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Lekker kippetje! Gefeliciteerd met je sticker.
 
Lekker hoor , gefeliciteerd met je 🐔
 
De BCC staat nog steeds op mijn lijstje. Heb je er een thermometer in gestoken of was het een beetje op gevoel?
 
Heb er al verschillende gemaakt dus beetje op gevoel. Alvast veel succes met jou eerste BCC. Zeker een aanrader✌🏼
 
Ziet er prima uit, Congrats met je tokkie
 
Lekker kippetje hoor!

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Terug
Bovenaan Onderaan