- Berichten
- 188
Vandaag stond mijn eerste Beer Can Chicken op het programma.
Vrijdag bij mijn favoriete slager een mooi gildehoen kippetje gescoord en 's avonds al in de rub gedaan: een mix van Killer Hoggs AP rub en Killer Hoggs The BBQ rub. Verder het kippetje ingespoten met een kippenbouillon, wat ketjap en een snufje rub. In de folie gedaan en terug de koelkast in.
Om 15:00 uur de BGE aangestoken en het kippetje alvast uit de koelkast gehaald. Aangezien mijn zoon ook mee-at lekker op tijd de kip op de Q gedaan: indirect 150? tot een kerntemperatuur bereikt was van 72-75?. Daarvoor het kippetje nog wat afgelakt met Smokey goodness bbq saus.
De kip even laten rusten en aanvallen maar. Zowel vrouw als zoon (en ikzelf) vonden de kip erg lekker.
Vond het velletje nog niet krokant genoeg en twijfel of ik het kippetje volgende keer weer zal aflakken. Genoeg redenen om snel nog een keer een kippetje te maken.
Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
Vrijdag bij mijn favoriete slager een mooi gildehoen kippetje gescoord en 's avonds al in de rub gedaan: een mix van Killer Hoggs AP rub en Killer Hoggs The BBQ rub. Verder het kippetje ingespoten met een kippenbouillon, wat ketjap en een snufje rub. In de folie gedaan en terug de koelkast in.
Om 15:00 uur de BGE aangestoken en het kippetje alvast uit de koelkast gehaald. Aangezien mijn zoon ook mee-at lekker op tijd de kip op de Q gedaan: indirect 150? tot een kerntemperatuur bereikt was van 72-75?. Daarvoor het kippetje nog wat afgelakt met Smokey goodness bbq saus.
De kip even laten rusten en aanvallen maar. Zowel vrouw als zoon (en ikzelf) vonden de kip erg lekker.
Vond het velletje nog niet krokant genoeg en twijfel of ik het kippetje volgende keer weer zal aflakken. Genoeg redenen om snel nog een keer een kippetje te maken.




Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk