Gisteren voor het eerst iets gerookt in de offset smoker: een beer can chicken met bruine leffe. 
Benodigdheden:
1/2 l bruine leffe
1,5kg kip
Whiskey houtsnippers
Beer can chicken rub, merk: santa maria
Werkwijze:
Kip insmeren met olie en dan met de rub en even laten inwerken.
De houtsnippers heb ik ook even laten weken in wat bruine leffe.
Vuur aansteken en bakken maar.
Ik heb wel de fout gemaakt om, na een uur als de briketten niet meer veel warmte gaven, er nieuwe bij te doen waardoor de temperatuur zakte en ik moest wachten tot die weer goed was...
Het heeft me uiteindelijk dubbel zolang geduurt, maar het eindresultaat was wel super lekker.
Al doende leert men zeker 
 
		
		
	
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk
	
		
			
		
		
	
				
			Benodigdheden:
1/2 l bruine leffe
1,5kg kip
Whiskey houtsnippers
Beer can chicken rub, merk: santa maria
Werkwijze:
Kip insmeren met olie en dan met de rub en even laten inwerken.
De houtsnippers heb ik ook even laten weken in wat bruine leffe.
Vuur aansteken en bakken maar.
Ik heb wel de fout gemaakt om, na een uur als de briketten niet meer veel warmte gaven, er nieuwe bij te doen waardoor de temperatuur zakte en ik moest wachten tot die weer goed was...
Het heeft me uiteindelijk dubbel zolang geduurt, maar het eindresultaat was wel super lekker.
Al doende leert men zeker
 
 
		
		
	
	 
	 
	 
	 
	Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 ,  jammer want de kip proeft er niets van
  ,  jammer want de kip proeft er niets van  
 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 