Ik heb mijn eerste Kamado, een Kamado Joe Classic I, ingewijd met een klassiek gerecht, beer can chicken!
De kip kwam helaas niet van de favoriete poelier want die was op vakantie, dus toch maar een scharrelkip van de AH gekocht. Deze een uurtje voordat hij op blik ging ingewreven (zowel onder als bovenhuids) met een rub van zwarte peper, zout, paprika poeder, bruine suiker, kruidnagel, uipoeder, komeinpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
(de kip op zijn blikkie)
De Joe opgestookt tot 150 graden vlak boven het rooster en de kip op een halfvolle halve liter IPA gezet (waarna ik las dat de biersoort of zelfs het soort vocht geen barst uit schijnt te maken..). Daarna de kip zo'n 70 minuten laten garen tot hij 83 en 76 graden was volgens de kernthermometers.
(de kip toen deze gaar was, de oplettende kijker ziet hier dat ik iets nog niet helemaal goed gedaan heb met de Joe, beginnersfout zonder consequenties gelukkig
)
Nadat de kip klaar was heb ik nog wat maiskolven laag boven de kolen verwarmd en iets geschroeid, met een beetje boter. Daarnaast gewoon lekker simpel frites erbij. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn
Al met al was het heerlijk, sommige stukjes waren ietsje droog maar dat was heel weinig.
De kip kwam helaas niet van de favoriete poelier want die was op vakantie, dus toch maar een scharrelkip van de AH gekocht. Deze een uurtje voordat hij op blik ging ingewreven (zowel onder als bovenhuids) met een rub van zwarte peper, zout, paprika poeder, bruine suiker, kruidnagel, uipoeder, komeinpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
(de kip op zijn blikkie)
De Joe opgestookt tot 150 graden vlak boven het rooster en de kip op een halfvolle halve liter IPA gezet (waarna ik las dat de biersoort of zelfs het soort vocht geen barst uit schijnt te maken..). Daarna de kip zo'n 70 minuten laten garen tot hij 83 en 76 graden was volgens de kernthermometers.
(de kip toen deze gaar was, de oplettende kijker ziet hier dat ik iets nog niet helemaal goed gedaan heb met de Joe, beginnersfout zonder consequenties gelukkig

Nadat de kip klaar was heb ik nog wat maiskolven laag boven de kolen verwarmd en iets geschroeid, met een beetje boter. Daarnaast gewoon lekker simpel frites erbij. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn

Al met al was het heerlijk, sommige stukjes waren ietsje droog maar dat was heel weinig.