- Berichten
- 907
Gisteren onze overburen op bezoek gehad en ze kennis laten maken met barbecue zoals deze bedoel is.
Op het menu stond als hapje de frikandel burnt ends en als hoofdgerecht spareribs en beer can chicken met eenvoudige bijgerechten (mais en haricots verts met spek).
Door het hectische schema vergeten om veel foto’s te maken
Frikandel burnt ends
De frikandellen in een k&k pulled pork rub gezet en een half uur gerook op een mix van kersen en eikenhout. Daarna in vieren gesneden en met boter, basterdsuiker en Remia black Jack smokey bbq saus in een bakje gedaan. Die nog een half uurtje laten indikken en klaar!
Spareribs
Ik heb voor het eerst besteld bij beef&steak en ben super tevreden over het geleverde vlees. Mooie dik bevleesde ribben.
De ribben ontvliest en voorzien van een zelfgemaakte Kansas city dry rub. Vervolgens op de nieuwe smoker voor 3 uur met appel. De temperatuur van de smoker kreeg ik niet helemaal goed, bleef rond de 100 graden. Hier ga ik nog even een ander draadje aan wijden.
Daarna ingepakt met appelsap en 2 uur laten garen. Tot slot weer uitgepakt en gelakt met de Remia black Jack smokey bbq saus.
Ondanks de lage temperatuur wel een mooi resultaat. Ze kwamen mooi los van de botjes, maar hadden nog wel een lekkere bite.
Beer Can Chicken
Mooie gildehoen kip besteld, was een flinke jongen. Voorzien van kruiden en gerookt op kersenhout.
Op het menu stond als hapje de frikandel burnt ends en als hoofdgerecht spareribs en beer can chicken met eenvoudige bijgerechten (mais en haricots verts met spek).
Door het hectische schema vergeten om veel foto’s te maken
Frikandel burnt ends
De frikandellen in een k&k pulled pork rub gezet en een half uur gerook op een mix van kersen en eikenhout. Daarna in vieren gesneden en met boter, basterdsuiker en Remia black Jack smokey bbq saus in een bakje gedaan. Die nog een half uurtje laten indikken en klaar!
Spareribs
Ik heb voor het eerst besteld bij beef&steak en ben super tevreden over het geleverde vlees. Mooie dik bevleesde ribben.
De ribben ontvliest en voorzien van een zelfgemaakte Kansas city dry rub. Vervolgens op de nieuwe smoker voor 3 uur met appel. De temperatuur van de smoker kreeg ik niet helemaal goed, bleef rond de 100 graden. Hier ga ik nog even een ander draadje aan wijden.
Daarna ingepakt met appelsap en 2 uur laten garen. Tot slot weer uitgepakt en gelakt met de Remia black Jack smokey bbq saus.
Ondanks de lage temperatuur wel een mooi resultaat. Ze kwamen mooi los van de botjes, maar hadden nog wel een lekkere bite.
Beer Can Chicken
Mooie gildehoen kip besteld, was een flinke jongen. Voorzien van kruiden en gerookt op kersenhout.