BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken - mijn eerste BCC

 
 

GPT

Kooltjesharker
Berichten
134
Beste BBQ liefhebbers,

afgelopen zaterdag mijn eerste BCC gemaakt. Nou ja, eigenlijk de tweede maar daar zijn geen foto's van. Dus niet gebeurd.
Nu hoop ik toch de felbegeerde "tokkie" in de wacht te slepen.

Zaterdagochtend de kip lekker in de rub gezet. Ik heb Magic Dust gebruikt. Uiteraard zelf gemixed naar het recept van Noskos.

IMG_5359_zpsqhsgl9k7.jpg


IMG_5360_zpscs6xmsox.jpg


'savonds de Kamado gevuld met Dammers en de fik er in.
Nu wist ik van de vorige keer dat mijn Kamado niet zo hoog is al ik eigenlijk zou willen. Het was dus een beetje prutsen met de metalen schotel onder de beugel voor de platesetter. Paar draadjes er aan en biertje er op. Wel zelf nog een paar slokjes  :D en genoeg om de kip te injecteren met bier.

IMG_5362_zpsdshpmrok.jpg


IMG_5363_zpsrg3sgsml.jpg


Ik heb wat stukjes kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.

Tussendoor even kijken:
IMG_5364_zpsov45tjla.jpg

IMG_5365_zpszwlxoxbw.jpg


Vilt is overigens ook wel gaar nu. Nieuwe heb ik inmiddels in huis. Gaat nog een leuk klusje worden.

Uurtje wachten en klaar:
IMG_5368_zps3s4d4iwc.jpg


Zelfs de kids, normaal "ik lust geen kip" hebben er heerlijk van gegeten.
Zeker voor herhaling vatbaar.
 
Lekker hoor, gratz met tokkie!
 
bcc is altijd lekker, welkom bij de tokkies
 
Heerlijk en herkenbaar met betrekking tot kinderen en kip wel lekker vinden op deze manier.

Gefeliciteerd met je Tokkie!
 
Hello GPT,

Goed gedaan hoor, tokkie binnen, gefeliciteerd!
Ziet er lekker uit.
MMMMMMMMMMMMMMMM

groet
B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan