- Berichten
- 688
Hallo BBQ fanaten,
Hieronder een verslag van Beer Can Chicken die ik gister heb gemaakt.
Dit is 1 van de "Big Three" en uiteraard wil ik een Tokkie bij mijn naam hebben staan.
Bij de poelier een lekker hele kip gehaald van ongeveer 1200 gr.
Bij thuiskomst meteen ingesmeerd met zout om vocht te onttrekken van de kip wat de smaak ten goede komt. Weggezet in de koelkast.
In het bierblik komen de volgende ingredi?nten:
-1 blikje Grolsch (half leegdrinken)
-flinke tl rozemarijn
-flinke tl tijm
-flinke tl Marjolein
-4 tenen knoflook (heel)
-flinke tl sambal
Bovenstaande ingredi?nten in het blikje bier doen en wegzetten.
Voor de marinade hebben we nodig:
-flinke scheut olijfolie
-gezouten kipkruiden
-flinke tl rozemarijn
-flinke tl tijm
-flinke tl Marjolein
-2 tenen knoflook (fijngehakt)
-flinke tl sambal
Deze ingredi?nten goed mengen in een kom en vervolgens de kip insmeren zodat deze helemaal bedekt is met marinade. Nu schuif je de kip over het bierblik en zet je het in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
Een uur van tevoren haal je de kip uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Nu ga je de BBQ voorbereiden op indirect, met een temperatuur van 175 gr.
Zelf heb ik de kip in een druipbak gezet zodat de sappen/marinade netjes opgevangen worden.
Voor deze sessie heb ik gekozen voor hickory hout maar pecan is ook heerlijk.
Vervolgens de kerntemperatuurmeter in de kip gestopt en bij 75 gr kern is de kip klaar.
Dit duurt ongeveer 1 - 1.5 uur.
En dan is het aansnijden en smullen maar van een heerlijke malse kip met een pittige bite van de sambal.
Nu volgen de foto's:
Ik hoop dat jullie genoten hebben en ik hoop natuurlijk dat ik een "Tokkie" verdiend heb![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Hieronder een verslag van Beer Can Chicken die ik gister heb gemaakt.
Dit is 1 van de "Big Three" en uiteraard wil ik een Tokkie bij mijn naam hebben staan.
Bij de poelier een lekker hele kip gehaald van ongeveer 1200 gr.
Bij thuiskomst meteen ingesmeerd met zout om vocht te onttrekken van de kip wat de smaak ten goede komt. Weggezet in de koelkast.
In het bierblik komen de volgende ingredi?nten:
-1 blikje Grolsch (half leegdrinken)
-flinke tl rozemarijn
-flinke tl tijm
-flinke tl Marjolein
-4 tenen knoflook (heel)
-flinke tl sambal
Bovenstaande ingredi?nten in het blikje bier doen en wegzetten.
Voor de marinade hebben we nodig:
-flinke scheut olijfolie
-gezouten kipkruiden
-flinke tl rozemarijn
-flinke tl tijm
-flinke tl Marjolein
-2 tenen knoflook (fijngehakt)
-flinke tl sambal
Deze ingredi?nten goed mengen in een kom en vervolgens de kip insmeren zodat deze helemaal bedekt is met marinade. Nu schuif je de kip over het bierblik en zet je het in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
Een uur van tevoren haal je de kip uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Nu ga je de BBQ voorbereiden op indirect, met een temperatuur van 175 gr.
Zelf heb ik de kip in een druipbak gezet zodat de sappen/marinade netjes opgevangen worden.
Voor deze sessie heb ik gekozen voor hickory hout maar pecan is ook heerlijk.
Vervolgens de kerntemperatuurmeter in de kip gestopt en bij 75 gr kern is de kip klaar.
Dit duurt ongeveer 1 - 1.5 uur.
En dan is het aansnijden en smullen maar van een heerlijke malse kip met een pittige bite van de sambal.
Nu volgen de foto's:
![s6j47s.jpg](http://i62.tinypic.com/s6j47s.jpg)
![2mx2yoo.jpg](http://i61.tinypic.com/2mx2yoo.jpg)
![15wktnc.jpg](http://i57.tinypic.com/15wktnc.jpg)
Ik hoop dat jullie genoten hebben en ik hoop natuurlijk dat ik een "Tokkie" verdiend heb
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)