BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken eerste poging

 
 
 

Jos

Vuurmaker
Berichten
91
Van een paar weken geleden, maar wil jullie het niet onthouden  ;)

Eerst de 2 scharrelkippen in het zout op de huid om er wat vocht uit te trekken.

buo66t.jpg


UPW8Ly.jpg


Daarna uurtje in de Smoke House Bar B Que Rub via webshop vuur en rook.

Deksel dicht en tijd voor een biertje

vV1TKQ.jpg


Indirect gegaard met de Q op 190, met een temp meter naar de 76 graden in de borst. Was halverwege nodig om ze van plek te wisselen, 1 kip gaarde wat langzamer.

HV2tJH.jpg


Daarna met erg veel plezier opgegeten, heb nog nooit zo een sappige kip gegeten  :>
Volgende keer wil ik wel proberen de huid wat krokanter te krijgen, nog goede tips iemand?

kIU9Xm.jpg
 
Lekker hoor.
Zo een kippetje lust ik wel
 
Ziet er goed uit!
Lekker!

Heb t vorig jaar ook geprobeerd maar is niet gelukt. Misschien dat ik t dit jaar nog eens ga proberen.
 
Ziet er erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan