Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Hans zei:Lekker, ziet er prima uit.
Gefeliciteerd met je tokkie. <
Dat bier of water in je opvangbak helpt overigens niet tegen het uitdrogen, als de kip warm wordt zweet hij wel vocht naar buiten maar zal geen vocht uit de omgeving opnemen.
Wel helpt het (bij voldoende aanwezigheid) de temperatuur wat stabiliseren bij L&S temperatuur dan.
Bij temperaturen boven de 140 gr.C gebruik ik ook geen waterbak meer.
Ewald zei:Dion zei:Ewald zei:Gefeliciteerd met je welverdiende Tok.
Super! Nu alleen de brisket nog dacht ik... Eens kijken of ik die komend jaar voor elkaar kan krijgen.
Mooi, veel succes daarmee.
1 belangrijke tip voor Brisket, succes van het eindresultaat hangt zeer sterk af van het gebruikte vlees!!
Hollandse runderen zijn doorgaans GEEN goede kandidaten, je moet een GRAIN fed rund hebben voor het beste resultaat (zoals Amerikaans of Australisch Grain Fed)
Hollandse runderen zijn te mager, Grain Fed runderen hebben een mooie vet marmering die het uitdrogen tegengaan.
Dion zei:Hans zei:Lekker, ziet er prima uit.
Gefeliciteerd met je tokkie. <
Dat bier of water in je opvangbak helpt overigens niet tegen het uitdrogen, als de kip warm wordt zweet hij wel vocht naar buiten maar zal geen vocht uit de omgeving opnemen.
Wel helpt het (bij voldoende aanwezigheid) de temperatuur wat stabiliseren bij L&S temperatuur dan.
Bij temperaturen boven de 140 gr.C gebruik ik ook geen waterbak meer.
Interessante opmerking. Niet omdat ik je niet geloof hoor maar omdat het stof tot nadenken geeft. Waarom werkt een waterbak bij lage temperaturen wel om de temperatuur bij L&S te stabiliseren en niet bij hoge temperaturen?
Ook denk ik zelf dat bij hoge temperaturen en je gebruikt een waterbak, er geheid vocht gaat verdampen. Zo is het "klimaat" in je dome niet droog lijkt mij. Maar of het dan weer effect heeft op je vlees weet ik niet. Een drogere dome lijkt mij weer meehelpen voor een krokant korst/vel.
Stof tot nadenken dus. Iemand een idee?
Hans zei:Dion zei:Hans zei:Lekker, ziet er prima uit.
Gefeliciteerd met je tokkie. <
Dat bier of water in je opvangbak helpt overigens niet tegen het uitdrogen, als de kip warm wordt zweet hij wel vocht naar buiten maar zal geen vocht uit de omgeving opnemen.
Wel helpt het (bij voldoende aanwezigheid) de temperatuur wat stabiliseren bij L&S temperatuur dan.
Bij temperaturen boven de 140 gr.C gebruik ik ook geen waterbak meer.
Interessante opmerking. Niet omdat ik je niet geloof hoor maar omdat het stof tot nadenken geeft. Waarom werkt een waterbak bij lage temperaturen wel om de temperatuur bij L&S te stabiliseren en niet bij hoge temperaturen?
Ook denk ik zelf dat bij hoge temperaturen en je gebruikt een waterbak, er geheid vocht gaat verdampen. Zo is het "klimaat" in je dome niet droog lijkt mij. Maar of het dan weer effect heeft op je vlees weet ik niet. Een drogere dome lijkt mij weer meehelpen voor een krokant korst/vel.
Stof tot nadenken dus. Iemand een idee?
Tja, daar vraag je me wat. :-?
Een waterbak gebruik je bij L&S.
Ik heb het eens in een bbq boek gelezen maar ondanks stevig zoeken kan ik het helaas niet meer terug vinden. :blush:
Ook m'n vriendje Google laat me in de steek, komt denk ik omdat niet de juiste vraag stel.
Had iets te maken met het kookpunt van water en de warmte die daarvoor nodig is.
Maar je geeft zelf ook al aan dat een waterbak bij hogere temperaturen waarschijnlijk niet helpt voor het cre?ren van een smakelijk vel, dat denk ik ook.
Ook denk ik dat als je bij temperaturen van rond 180 gr.C een waterbak plaatst je meer aan 't stomen bent dan dat je grilt maar da's persoonlijk natuurlijk.
We houden het in de gaten en als ik het weer tegenkom kom ik op je vraag terug.![]()