Beef en Steak

Beenhammetje

 
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
Berichten
232
Natuurlijk is het lekker om een lekker stuk steak of iberico vlees op de Q te breiden. Maar soms een doodgewoon supermarkt beenhammetje ook best te versmaden.
Dus afgelopen keer een een gevuld hammetje gefixed.

Voor de beenham had ik volgende klaar staan:
  • Beenham (Naturel);
  • Chorizo;
  • Belegen gerapste kaas;
  • Maple Bourbon Rib Glaze van Kosmos.
giJtK0j.jpg


De beenham met het vlees mes in een platte lap gesneden, hier en daar een paar tikken met de deegroller gegeven.
Op het hammetje de chorizo verdeeld, en daarna de kaas erover gedrapeerd (helaas geen foto van).
CyuljC1.jpg
GJi0quR.jpg


Vervolgens stevig opgerold en met slagerstouw verbonden.
Uu40iMz.jpg
9WxfjrU.jpg


Het hammetje op de Joe, welke verdeeld is met een in- en directe zone, en gezorgd dat de indirecte deel op z'n 150gr zat.
c9Oh9b8.jpg
pHX4lSw.jpg


Wat wij erg lekker vinden is geroosterde groente. Deze keer groentespies gemaakt van paprika, rode ui, champignons en courgette.
Deze ingesmeerd met een een mengsel van olijfolie, provinciaalse kruiden, peper en zout.
PaRSh2n.jpg
2377XoW.jpg

IJipOcr.jpg


De groentespies zijn de Joe en de ham werd ingesmeerd met de glaze. Bij een kern van zo'n 60gr de ham eraf gehaald. Bij het rusten loopt de kern nog iets op.
VASsivo.jpg


Het vlees getrancheerd op een mooi plankje, en geserveerd met de groente spies. Verder de gebruikelijke airfryed aardappeltjes.
IaEX8IZ.jpg
lFC0SEV.jpg

AGghhYN.jpg
A2Fn5ki.jpg


Ohw en hoe het smaakte, damn tasty. Simpel en lekker. Ik zeg maken.....
 
Laatst bewerkt:
Mooi plankje zo......heerlijk.
Lekker hoeft niet duur te zijn

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Beenham is altijd lekker.

Nooit over nagedacht dat je hier ook een soort rollade van kon maken!
Ga ik ook proberen.
 
Dat lijkt mij ook zeker wel wat! Ziet er heel mooi uit!
De groente spies, grill je die direct in een paar minuutjes? Ben zeer benieuwd hoe je dat doet
 
Dat lijkt mij ook zeker wel wat! Ziet er heel mooi uit!
De groente spies, grill je die direct in een paar minuutjes? Ben zeer benieuwd hoe je dat doet
Ik zie dat ik een foto vergeten ben. Ik zet hem erbij.

De spies direct, tja ligt vooral aan de temperatuur. Ik wilde de ham op 150gr , daar heb ik de Q op ingesteld. Weet niet precies hoeveel graden direct was. beetje op gevoel eraf gehaald. Vooral met courgette oppassen anders wordt het snot...
 
Ik zie dat ik een foto vergeten ben. Ik zet hem erbij.

De spies direct, tja ligt vooral aan de temperatuur. Ik wilde de ham op 150gr , daar heb ik de Q op ingesteld. Weet niet precies hoeveel graden direct was. beetje op gevoel eraf gehaald. Vooral met courgette oppassen anders wordt het snot...
Dankje! Kan ik ook daar eens mee aan de slag!
 
Dit is een leuke, ga het ook eens doen .
Ziet er top uit 😋
 
Ziet er heerlijk uit. Mooi zo die doorsnede.
Maar wordt hij niet erg zout met de chorizo en kaas. Zo'n voor gebrined hammetje is namelijk al hoog op smaak.
En zie op ik dat 1 foto een plakje ontbijtspek. die zie ik verder niet meer terug.
En zo'n beenhammetje is niks mis mee, staat hier ook regelmatig op tafel.
 
Ziet er heerlijk uit. Mooi zo die doorsnede.
Maar wordt hij niet erg zout met de chorizo en kaas. Zo'n voor gebrined hammetje is namelijk al hoog op smaak.
En zie op ik dat 1 foto een plakje ontbijtspek. die zie ik verder niet meer terug.
En zo'n beenhammetje is niks mis mee, staat hier ook regelmatig op tafel.
Ik vond het zoute wel meevallen. Moet wel toegeven dat sommige beenhammetjes zouter zijn dan de andere. Vooraal dan de voor gemarineerde versies helemaal. Ik heb echt geen ontbijtspek gebruikt, op welke foto zou dat moeten staan?
 
Dit is een mooi gevuld hammetje. Doorsnede, groentenspies en bordje .......schuif maar door.
Het fijne van deze stukjes vlees is dat ze in tig variaties te bereiden zijn.

Over het algemeen zijn deze hammetjes meer dan zout genoeg.
Zout en ontbijtspek voeg ik daarom zelf nooit toe.
 
Dat ziet er meer dan lekker uit, zo met die kaas aan de binnenkant. Die groene spiesen zijn ook leuk!
 
Ik heb echt geen ontbijtspek gebruikt, op welke foto zou dat moeten staan?

9WxfjrU.jpg
Lijkt net een plakje ontbijtspek maar is een gevlinderde flap van de ham
 
Ah, nu je het zegt begrijp ik je.
 
Ziet er heerlijk uit. En tegelijkertijd snap ik de vraag van Ewald ook wel. Als ik hem ga proberen zal ik wel naar een beetje jongere kaas en minder zoute worst gaan zoeken. Maar dat die op de todo lijst moet staat vast!
Goede dingen! 😄
 
Simpel van de supermarkt maar speciaal door de bereiding. Ik had graag een stukje geproefd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan