- Berichten
- 867
Vandaag een mooie gelegenheid om beenham op de BBQ te maken. Straks huis vol met gasten en dan is een broodje beenham een mooie gelegenheid om de BBQ skills eens in te zetten voor een grotere groep dan alleen de familie.
Dus gisteren begonnen met mooie beenhammen halen bij slagerij Clemens (had ze al gepekeld). Draadjes eraf, rubje erop en in de koeling ermee.
Vanochtend na een lekker ontbijtje begonnen met de sessie
En we hebben witte rook, geen nieuwe paus maar wel extra smaak straks hoop ik
Ondertussen een glaze gemaakt van olijfolie, bruine suiker, honing en ketjap
En smeren maar toen kern op 38 graden was
En toch even spieken onderweg
Na 1.45 uur waren de hammen mooi gelukt
En uiteraard even een testje
Heerlijk van smaak, sappig en straks dus een hoop broodjes mee vullen. Lekker honing mosterd saus erbij en eens kijken of dit in de smaak valt.
Test panel was in ieder geval erg blij en eerste broodjes zijn al op, moeten de gasten nog komen
[/URL]
En inderdaad lovende reacties, 30 broodjes uit 2kg beenham, op tot laatste kapje.
Dus gisteren begonnen met mooie beenhammen halen bij slagerij Clemens (had ze al gepekeld). Draadjes eraf, rubje erop en in de koeling ermee.



Vanochtend na een lekker ontbijtje begonnen met de sessie


En we hebben witte rook, geen nieuwe paus maar wel extra smaak straks hoop ik
Ondertussen een glaze gemaakt van olijfolie, bruine suiker, honing en ketjap

En smeren maar toen kern op 38 graden was

En toch even spieken onderweg


Na 1.45 uur waren de hammen mooi gelukt



En uiteraard even een testje

Heerlijk van smaak, sappig en straks dus een hoop broodjes mee vullen. Lekker honing mosterd saus erbij en eens kijken of dit in de smaak valt.
Test panel was in ieder geval erg blij en eerste broodjes zijn al op, moeten de gasten nog komen


En inderdaad lovende reacties, 30 broodjes uit 2kg beenham, op tot laatste kapje.