BasBQ
Beef en Steak

Beenham ontzouten

 
 
 

Fastforward

Vuurmaker
Berichten
79
Hallo,

Ik heb pas bij mijn slager 2 beenhammetjes gehaald en deze bereid maar ze waren jammer genoeg iets te zout.

Mijn slager had ze in de pekelwater liggen, dit verklaard waarom ze te zout waren maar hoe kan je ze het beste ontzouten.
Gewoon voor een paar uur in een bak water of kan ik ze beter ongezout vragen.

Alvast bedankt,
Frank
 
Het kan allebei  :D

Ontzouten doe je inderdaad door in een bak met water onder te dompelen.

Als je zelf pekelt doe je dit ook.

Zoek anders even in het recepten deel naar de ham van Piet (Nosmo) voor richtlijnen.

Succes!
 
Ontzouten doe je om het zoutgehalte binnen en buiten het vlees gelijk te krijgen. Doordat bij het pekelen veel zout het vlees "instroomt"(of water eruit, kan ook) stijgt in het vlees het zoutgehalte en daalt het in het pekelwater totdat evenwicht is bereikt.

Ga je daarna je beenham in water leggen, gaat het zoutgehalte in het vlees omlaag (en verdeeld zich ook beter) en in het water omhoog.
 
Terug
Bovenaan Onderaan