Voor mij een nieuw low en slow experiment, runderribben. Ik had ze nog niet eerder gemaakt dus me eerst maar eens even ingelezen op het WWW hoe dat nou eigenlijk moest.
Niet al te ingewikkeld dus, de ribs van het meeste vet ontdaan en gerubt met een simpel mengseltje van zout, peper en wat knoflook poeder.
Daarna een paar uur rustig roken op 125C totdat de bark zich voldoende gevormd had. Ik heb appelhout gebruikt.
Na ongeveer 4 uur vond ik de bark wel voldoende en de interne temperatuur was inmiddels 76C dus tijd om in te pakken.
Na nog eens een uurtje of 4 was de kerntemperatuur gestegen tot 98C en mocht het pakket nog een half uurtje rusten.
Het resultaat;
De botjes kon ik er zo uittrekken.
Wat vonden we er van? Heerlijk mals vlees, niet droog en een beetje vettig maar niet zo vet als brisket. De smaak lijkt wel heel erg op brisket, maar dat kan komen omdat ik dezelfde rub gebruikt heb
.
Wat doen we de volgende keer anders? Een beetje minder trimmen en iets meer vet laten zitten.
Niet al te ingewikkeld dus, de ribs van het meeste vet ontdaan en gerubt met een simpel mengseltje van zout, peper en wat knoflook poeder.

Daarna een paar uur rustig roken op 125C totdat de bark zich voldoende gevormd had. Ik heb appelhout gebruikt.


Na ongeveer 4 uur vond ik de bark wel voldoende en de interne temperatuur was inmiddels 76C dus tijd om in te pakken.

Na nog eens een uurtje of 4 was de kerntemperatuur gestegen tot 98C en mocht het pakket nog een half uurtje rusten.
Het resultaat;

De botjes kon ik er zo uittrekken.

Wat vonden we er van? Heerlijk mals vlees, niet droog en een beetje vettig maar niet zo vet als brisket. De smaak lijkt wel heel erg op brisket, maar dat kan komen omdat ik dezelfde rub gebruikt heb

Wat doen we de volgende keer anders? Een beetje minder trimmen en iets meer vet laten zitten.