- Berichten
- 81
Een van de gerechten die we met kerst hebben gegeten is Beef Wellington van de KJ.
Hierbij een kort verslagje.
Omdat we nog wat diamanthaas in de vriezer hadden liggen besloten om een Beef Wellington te maken.
Ingrediënten die we gebruikt hebben:
De 3 soorten chanpignons met de ui en tijm gebakken.
Zout en peper toegevoegd en gezorgd dat al het vocht eruit is.
De diamanthaas kort aangebraden en vervolgens ingepakt in
Opgerold een nacht in de koelkast gelegd.
De volgende dag ingepakt met bladerdeeg.
En nog een laag bladerdeeg bewerkt met een deegruit snijder.
Vervolgens op de KJ op een dome temperatuur van ongeveer 200 graden.
Tot een kerntemperatuur van ongeveer 47 graden.
Daarna laten rusten onder een laag aluminium folie.
Het was weer heerlijk smullen.

Hierbij een kort verslagje.
Omdat we nog wat diamanthaas in de vriezer hadden liggen besloten om een Beef Wellington te maken.
Ingrediënten die we gebruikt hebben:
- Diamanthaas
- Enoki paddenstoelen
- Champignons
- Kastanje champignons
- Ui
- Tijm
- Rauwe ham
- Broodkruim
- Bladerdeeg
- Ei dooier
De 3 soorten chanpignons met de ui en tijm gebakken.
Zout en peper toegevoegd en gezorgd dat al het vocht eruit is.
De diamanthaas kort aangebraden en vervolgens ingepakt in
- Rauwe ham
- champignon mengsel
- en een laag broodkruim om het vocht uit de diamanthaas te absorberen
Opgerold een nacht in de koelkast gelegd.
De volgende dag ingepakt met bladerdeeg.
En nog een laag bladerdeeg bewerkt met een deegruit snijder.
Vervolgens op de KJ op een dome temperatuur van ongeveer 200 graden.
Tot een kerntemperatuur van ongeveer 47 graden.
Daarna laten rusten onder een laag aluminium folie.
Het was weer heerlijk smullen.


Laatst bewerkt: