BasBQ
Beef en Steak

beef wellington op de BBQ of in de oven

meinonA

Stoker
Berichten
274
Goede middag,
Ik ben van plan beef wellington klaar te maken.
Uiteraard heeft mijn voorkeur om het op de BBQ klaar te maken, maar heeft dat veel zin?
Tussen het dichtschroeien van het vlees en dat het geheel daadwerkelijk in de oven/indirect gaat zit zoveel tijd dat ik me afvraag of ik er wel goed aan doe om daar mn BBQ voor op te stoken. Daarbij vraag ik me af hoeveel smaak een houtskool BBQ extra geeft omdat er toch een deegkorst om het vlees heen zit.
Het enige wat ik me evt kan bedenken is dat ik een hogere temperatuur kan bereiken waardoor er meer vocht verdampt en je een hardere broodkorst kan krijgen denk ik.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?
 
Het kan zeker toegevoegde waarde geven! Je kunt voor het hard aan grillen van je ossenhaas wat rookhout toevoegen en het vlees zo wat warme rook meegeven. In een mooie indirecte opstelling kun je lekker heet de deegkorst garen en knapperig bakken. Dat zal ook best in de over kunnen, maar als je dat hier vraagt aan barbecuers... tja.
Dan weet je het wel toch?
 
Laatst bewerkt:
nee, tuurlijk. maar ik vraag het ook aan Nederlanders die over het algemeen de weg vd minste weerstand nemen. Maar inderdaad. het gaat om hard aangrillen en een droge korst op je vlees dan lijkt me wel duidelijk wat het slimst is.
 
@Sander72 het is gelukt. Ik heb de jodenhaas (helaas geen ossenhaas) caveman style gegaard. Buitenkant enorm donker en binnenkant rond 23 graden. Net opgerold en in de koelkast gelegd. Straks bladerdeeg erover en weer in de BBQ. Ik stuur wel een foto van het eindresultaat.
 
Klinkt nu al verrukkelijk! Succes!
 
Klinkt goed! Ook een foto gemaakt van het gerecht op de bbq?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Of het nu makkelijker is in de oven of op de bbq,het gaat toch ook om de beleving en het lekker buiten bezig zijn?
Spare rib kan ook in de oven maar ook veel leuker om op je Q te doen
Maar dat is mijn mening,suc6 met je wellington 👍
 
nou, het eindresultaat mag er wezen.
Tuurlijk heeft mijn voorkeur ook op de BBQ en dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Het is inderdaad een stukje beleving. Het ging mij er meer om dat het vlees niet voor lange tijd wordt bloot stelt aan rook en ik niet het idee heb dat het deeg zo veel smaak opneemt van een kolenvuur.
Hij was heerlijk, en ik ben blij dat ik het qua bereiding ook zo heb gedaan. Het vocht van het vlees bleef in het vlees door dat ik hem caveman style heb dichtgeschroeid. En zo een breadcrust krijg je alleen met een vuur van 300 graden. Dat kan mijn oven niet!
Volgende keer gouw weer.

Ik zat hevig te twijfelen over het bijgerecht. Aardappelpuree vond ik namelijk een beetje dubbel op met het brood van de Wellington, en gebakken groenten..... moet ik dat nog uitleggen aan een forum met carnivoren? Zo ook ons huishouden.
Toen kwam ik ineens op het idee om een boerenomelet met luxe paddenstoelenmix en sjalotjes (want die zit ook in de Duxelle van de Wellington) te maken. Dat was achteraf een hele goeie keuze.

1708884452181.jpeg


1708884464395.jpeg


1708884563195.png
 
Ik eet helaas geen wellington vanwege de champignons maar WAUW wat ziet het er goed uit zeg
De foto waar je hem door midden gesneden is vind ik helemaal top!👍
 
@Mark b Misschien een gekke opmerking. Het gaat met name om de Umami smaak. Zou je misschien Miso pasta kunnen gebruiken ipv champignons. Geen idee of het werkt, maar ik probeer effe mee te denken
 
@Mark b Misschien een gekke opmerking. Het gaat met name om de Umami smaak. Zou je misschien Miso pasta kunnen gebruiken ipv champignons. Geen idee of het werkt, maar ik probeer effe mee te denken
Dat mee denken word zeer gewaardeerd en ga m ook even opschrijven.
Ik heb de beef een keer gegeten maar dan met een notenmix en dat was ook erg lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan