BasBQ
Beef en Steak

Beef jerky

Jewannes

Kooltjesharker
Berichten
106
Beef jerky, wie kent het niet. Kleine zakjes vlees om tijdens een film weg te snacken en stervensduur ook nog. Aangestoken door een enthousiaste collega wilde ik het zelf ook een keer proberen te maken. Prima gelukt al zeg ik het zelf.
 
Laatst bewerkt:
Erg lekker beef jerky.
Hoe is de structuur als je er een door midden scheurt.

Want bij mij duurt het meestal veel langer als drie uur.
 
Ik vind het er ook nog niet klaar uitzien.
Meestal maak ik het in de voedseldroger.
Zal later mijn producten even laten zien dat ziet er toch anders uit.
Let maar goed op de geur ivm de houdbaarheid nu. Als het lekker is, dan is het gelukkig snel op :)
 
Het hoort echt droog, hard en taai te zijn. Beetje glazig is het soms ook wel. Als je nog goed kunt indrukken en het vochtig lijkt dan is het in ieder geval niet mijn smaak (maar dat kan wel de jouwe zijn).
Ik speel vals met de voedseldroger en liquid smoke, dat is eenvoudiger vanwege de temperatuur. Is wel erg lekker. Ik zoek ff een plaatje.
 
Laatst bewerkt:
Dit is het enig plaatje dat ik kan vinden.
Ik denk dat we ongeveer even dikke stukjes hadden aan het begin aan het andere plaatje te zien.
Deze is gemaakt van platte bil en zat zo'n 10 uur in de voedseldroger bij 60 graden.
20220819_093057.jpg


20220818_222429.jpg
 
Het hoeft niet mislukt te zijn natuurlijk.
Als het eetbaar is dan kun je er gewoon lekker van snoepen.
Je kunt het altijd nog nadrogen in de oven of morgen terug op de bbq leggen.
Daarbij heeft iedereen een andere voorkeur, ik snij meestal wel met de draad mee want ik wil juist goed taai spul bijvoorbeeld.
Wat je in de US kant en klaar koopt is doorgaans ook erg droog en vrij hard.
Ik maak ook wel biltong, dat blijft wat zachter en minder gedroogd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan