BasBQ
Beef en Steak

Beef jerky

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
273
Binnenkort gaan we eindelijk weer naar een festival! We gaan hier al jarenlang heen, maar helaas worden de regels steeds strenger. Zou mocht vroeger kratjes bier mee, nu enkel in blik. Ook op de bbq wordt steeds strenger gecontroleerd. Op zich allemaal begrijpelijk vanuit veiligheid, maar wij zijn toch erg gehecht aan de bbq. Om de smaak toch mee te nemen, maakt een vriend vooraf spareribs en pulled pork, die we daar kunnen opwarmen.
Vandaag heb ik nog een snackje voor bij het bier gemaakt: beef jerky!

Nachtje laten marineren in sojasaus, ketjap, honing, basterdsuiker, sesamolie, worcestershiresaus, chiliflakes, knoflook-, uien-, komijn- en paprikapoeder.

Low en slow gegaard (gemiddeld 70 - 90 C) in de rook van een stukje whiskey vat. Nu nog 2 weken er vanaf zien te blijven.

2D997692-BABE-498B-923F-018FC7B93761.jpeg

EDA2949B-FEFB-4BCF-8BEA-226A3EE55B6F.jpeg

34493B65-1CF9-44E0-A6B1-608B4544C339.jpeg

6B4F2C7F-86C9-4908-B612-CD3AA19EAF0A.jpeg

C908A0B7-BBB1-4F43-A34C-B724DCAD3A6C.jpeg

67759425-1CD3-43BD-9FB3-D5011D6240DE.jpeg

7BBCFE08-8503-4914-BC75-F56779588188.jpeg
 
Dat zou mij niet lukken om er af te blijven!!
 
Het ziet er erg lekker uit, en zeker weten dat ik daar geen 2 dagen vanaf zou kunnen blijven, laat staan 2 weken ! šŸ˜‡
 
Terug
Bovenaan Onderaan