Afgelopen weekend w??r de bbq aan gehad.
dit keer BEEF JERKY maar dan anders dan vorige keer
( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15160.msg251062#msg251062 )
ik wilde i.i.g. MEER dan vorige keer. het is namelijk zo op. hiervoor had ik een extra rooster besteld (25cmx35cm)
en zelf verhoogt met rvs delen.

Recept:
-bijna 1kg mager iers rundvlees
-Paprika poeder
-Ui poeder
-Knoflook poeder
-Bastert suiker
-Gemalen peper
-Soja saus
-Worchestersaus
-Ketap manis
-Roken met appelhout.
vlees eerst een kleine uurtje in de vriezer om het daarna makkelijker te kunnen snijden.
Alles in reepjes gesneden en vrijdagavond in een ziplock zakje in de koeling.
zaterdag om 12 uur de Q aan. paar kooltjes starten en wat koude erbij. en uiteraard wat appelhout.

vlees even afdeppen tussen keukenrol stukken.
Roosters vol leggen en hangen. en goan!



het was weer heeerlijk!



Mooi droog vlees. heerlijke intense smaak!
paar porties gevacumeerd en aardig wat uitgedeeld.
(volgende keer waarschijnlijk de reepjes wat schuiner snijden voor een wat groter oppervlak)
dit keer BEEF JERKY maar dan anders dan vorige keer
( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15160.msg251062#msg251062 )
ik wilde i.i.g. MEER dan vorige keer. het is namelijk zo op. hiervoor had ik een extra rooster besteld (25cmx35cm)
en zelf verhoogt met rvs delen.

Recept:
-bijna 1kg mager iers rundvlees
-Paprika poeder
-Ui poeder
-Knoflook poeder
-Bastert suiker
-Gemalen peper
-Soja saus
-Worchestersaus
-Ketap manis
-Roken met appelhout.
vlees eerst een kleine uurtje in de vriezer om het daarna makkelijker te kunnen snijden.
Alles in reepjes gesneden en vrijdagavond in een ziplock zakje in de koeling.
zaterdag om 12 uur de Q aan. paar kooltjes starten en wat koude erbij. en uiteraard wat appelhout.

vlees even afdeppen tussen keukenrol stukken.
Roosters vol leggen en hangen. en goan!



het was weer heeerlijk!



Mooi droog vlees. heerlijke intense smaak!
paar porties gevacumeerd en aardig wat uitgedeeld.
(volgende keer waarschijnlijk de reepjes wat schuiner snijden voor een wat groter oppervlak)