- Berichten
- 3.379
Ja, ook hier was er geen ontkomen meer aan, en werd het eens tijd voor een bedrijfs BBQ feestje.
Aangezien ik op mijn werk een reputatie hoog te houden heb (met al die heerlijkheden die regelmatig op mijn bureaublad verschijnen), werd ik gevraagd om mee te helpen met een BBQ feestje.
Das prima, heb ik gezegd, maar dan bereid ik wel het vlees/ vis. (Het lag n.l. in mijn bedoeling, om mijn collega's met Low & Slow BBQ kennis te laten maken)
Zo gezegd zo gedaan, en afgelopen donderdag was het zo ver (voor de eters dan wel te verstaan, want ik was al een dag eerder begonnen )
Het bleek uiteindelijk om zo'n 35 gasten te gaan, en omdat dit voor mij de eerste x was dat ik voor een grote groep (voor mij dan h?) zou gaan Q'en, wist ik niet goed hoeveel vlees/vis ik moest bereiden.
Uiteindelijk besloten om per persoon ongeveer het volgende te gaan bereiden:
Aangevuld met:
De PP, en de MOINK's heb ik de dag vooraf thuis reeds bereid, aangezien ik alleen de WSM mee kan nemen, en om toch nog het e.e.a. te laten zien heb ik de ribs en de zalm op het werk gemaakt.
Hierbij de plaatjes (door de drukte van de Pitmaster, heb ik echter helaas erg weinig foto's kunnen maken, en zijn daardoor sommige zaken niet gebeurd )
Pulled Pork
Voor de PP heb ik een variant op Slap Yo Daddy's PP gemaakt, zie recept op mijn blog.
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/06/pulled-pork-slap-yo-daddy-style.html
De MOINKs
Tja als je zo kijkt lijken het er geen stuk of 90 :
Van de Ribs (Duroc varken), heb ik helaas nog minder foto's.
Dit recept is van mijn versie van de Champioship Ribs (van Dr BBQ), maar dan met voor het laatste uurtje ingesmeerd met Blues Hog Saus (erg lekker)
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/01/championship-ribs.html
En dan de zalm (niet gebeurd helaas )
De zalm heb ik op een plankje gemaakt, maar omdat dat wat lastig is op een WSM, heb ik de waterpan verwijderdt, zodat de plankjes welliswaar hoger lagen, dan eigenlijk wenselijk, maar toch boven de hete kooltjes lagen (WSM op een zo hoog mogelijke temp van 192 gr gekregen) en doordat ik 1 plankje heb opgeofferd, en in stukjes heb gezaagd, had ik stukjes hout om op de kooltjes te leggen, en kon de zalm toch van een goede cederhout smaak genieten
Overall foto's.
Voorbeeldje gemaakt hoe je een broodje PP maakt.
Wat salades laten aanrukken (mocht het vlees opraken )
Leftover MOINKs
Leftover PP
Leftover Ribs
Wat hoeveelheden zat ik er niet ver naast (alhoewel ik extra PP had gemaakt (wilde eerst 2 st maken, maar uiteindelijk 3)
Alle 50 bolletjes waren op
MOINK's waren het eerst op (volgende x wat meer van maken)
Zalm had een 1/2 kg minder kunnen zijn
Al met al een geweldige ervaring, en heel wat complimenten, en smullende collega's rijker, en kunnen we van een suc6vol, en beregezellig samenkomen spreken (hopelijk voor herhaling vatbaar)
Mac
Aangezien ik op mijn werk een reputatie hoog te houden heb (met al die heerlijkheden die regelmatig op mijn bureaublad verschijnen), werd ik gevraagd om mee te helpen met een BBQ feestje.
Das prima, heb ik gezegd, maar dan bereid ik wel het vlees/ vis. (Het lag n.l. in mijn bedoeling, om mijn collega's met Low & Slow BBQ kennis te laten maken)
Zo gezegd zo gedaan, en afgelopen donderdag was het zo ver (voor de eters dan wel te verstaan, want ik was al een dag eerder begonnen )
Het bleek uiteindelijk om zo'n 35 gasten te gaan, en omdat dit voor mij de eerste x was dat ik voor een grote groep (voor mij dan h?) zou gaan Q'en, wist ik niet goed hoeveel vlees/vis ik moest bereiden.
Uiteindelijk besloten om per persoon ongeveer het volgende te gaan bereiden:
- 2 st ribbetjes (7 grote/dikke slabs)
- 1 broodje PP (60gr PP) (uiteindelijk 6,9 Kg bruto, bleef over +/- 4,5 Kg netto)
- 2 ? 3 MOINK ballen (2kg gehakt)
- 1 moot zalm (+/-80 - 100gr) (+/- 3kg zalmfilet)
Aangevuld met:
- 1 kom met Cole slaw
- 4 stokbroden
- 50 witte bolletjes
- 3 salades
- pannetje sat?saus
- 1 fles zelf gemaakt bbq saus
De PP, en de MOINK's heb ik de dag vooraf thuis reeds bereid, aangezien ik alleen de WSM mee kan nemen, en om toch nog het e.e.a. te laten zien heb ik de ribs en de zalm op het werk gemaakt.
Hierbij de plaatjes (door de drukte van de Pitmaster, heb ik echter helaas erg weinig foto's kunnen maken, en zijn daardoor sommige zaken niet gebeurd )
Pulled Pork
Voor de PP heb ik een variant op Slap Yo Daddy's PP gemaakt, zie recept op mijn blog.
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/06/pulled-pork-slap-yo-daddy-style.html
De MOINKs
Tja als je zo kijkt lijken het er geen stuk of 90 :
Van de Ribs (Duroc varken), heb ik helaas nog minder foto's.
Dit recept is van mijn versie van de Champioship Ribs (van Dr BBQ), maar dan met voor het laatste uurtje ingesmeerd met Blues Hog Saus (erg lekker)
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/01/championship-ribs.html
En dan de zalm (niet gebeurd helaas )
De zalm heb ik op een plankje gemaakt, maar omdat dat wat lastig is op een WSM, heb ik de waterpan verwijderdt, zodat de plankjes welliswaar hoger lagen, dan eigenlijk wenselijk, maar toch boven de hete kooltjes lagen (WSM op een zo hoog mogelijke temp van 192 gr gekregen) en doordat ik 1 plankje heb opgeofferd, en in stukjes heb gezaagd, had ik stukjes hout om op de kooltjes te leggen, en kon de zalm toch van een goede cederhout smaak genieten
Overall foto's.
Voorbeeldje gemaakt hoe je een broodje PP maakt.
Wat salades laten aanrukken (mocht het vlees opraken )
Leftover MOINKs
Leftover PP
Leftover Ribs
Wat hoeveelheden zat ik er niet ver naast (alhoewel ik extra PP had gemaakt (wilde eerst 2 st maken, maar uiteindelijk 3)
Alle 50 bolletjes waren op
MOINK's waren het eerst op (volgende x wat meer van maken)
Zalm had een 1/2 kg minder kunnen zijn
Al met al een geweldige ervaring, en heel wat complimenten, en smullende collega's rijker, en kunnen we van een suc6vol, en beregezellig samenkomen spreken (hopelijk voor herhaling vatbaar)
Mac