BasBQ
Beef en Steak

BCC voor de eerste keer

 
 

grevel63

Kooltjesharker
Berichten
159
Het werd tijd om een eerste keer BCC te proberen. Kip, bier en een rekje gehaald, kip ingesmeerd met olie en lekker gerubbed. Toen een paar uurtjes in de koelkast.



Kamado op temperatuur gebracht, tot zo'n 190 graden op de meter in de koepel. Blikje open, in het rekje en de kip erop, klaar om op de BBQ.



De kip in een pan op het rooster gezet, na een uurtje was de kerntemperatuur ok.



Kip van de BBQ gehaald en even laten staan, daarna gedeeld en lekker opgegeten, het was heerlijk. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar. Ik hoop dat ik nu een tokkie heb verdiend om mijn varkentje gezelschap te houden.

 
ik vind je kippie helemaal lekker en zeg dus gewoon: welkom bij de tokkies  :)
 
Lekker kippie zeg
 
Lekker kippie heb jij klaar gemaakt. Dat is naar mijn idee een tokkie waard ;)
 
Welkom en gefeliciteerd!
 
Gefeliciteerd met je stickertje... volgende keer een paar slokjes bier uitschenken dan zal je bier beter verdampen!
 
Goed bezig, gefeliciteerd met je stickertje..
 
@ Sander, ik heb een gedeelte van het bier eruit geschonken hoor. Bovendien heb ik met een blikopener de bovenkant van het blikje gehaald zoals aangegeven op de site van Dennis.
 
Congrats met je tokkie
 
Gefeliciteerd
 
Terug
Bovenaan Onderaan