BasBQ
Beef en Steak

BCC op pecan rookhout

Ramon

Sprokkelaar
 
Berichten
47
Het word maar eens tijd dat ik wat stickers ga scoren. Dus vandaag een BCC op het menu.
Ik had nog een wellfoort kippetje in de vriezer liggen. Mooi kleintje van 1,2

Ff een rub gemaakt van:
Bruine suiker
Zout
Paprikapoeder
Djintan
Chilipoeder
Cayennepeper
Nootmuskaat

20230311_210733.jpg


Kippetje ff mooi droog gemaakt en in de rub gezet. Dit ging vervolgens een nachtje in de koelkast.
20230311_211430.jpg
20230311_211959.jpg


Zondag de bbq aangestoken met wat pecan hout voor een lekkere rooksmaak.
En een blikje affligem als houder.
Ik heb echter wel de hele inhoud van het blikje opgedronken. Ivm een kleine die mee eet. (Weet niet of het alcohol wat doet, maar laten we maar geen risico lopen)
20230312_161828.jpg
20230312_164932.jpg


Temperatuur van de q schoot een beetje door. Dus hier en daar wat donkere plekjes.
20230312_172414.jpg


Nou laten we maar eens gaan proeven

20230311_210401.jpg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.156
Wat 'n geinige BarrelQ! Gefeliciteerd met je Tokkie!
 

Ramon

Sprokkelaar
 
Berichten
47
Thnx. Het is wel meer dan een simpele barrelQ. Het is een dubbelwandig geïsoleerde rvs kamado-achtige Q. Werkt perfect.

7 jaar geleden zelf gemaakt van een afgekeurd stikstofvat.

Btw het kippetje was heerlijk
 

Hein

Vuurmaker
 
Berichten
58
Bier drinken om je kind te beschermen, dat is een mooie gedachte. En nog een prachtige kip om te eten ook. Gefeliciteerd met je sticker.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.358
Dat ziet er lekker uit!

Had je wel iets van vloeistof in het blikje terug gedaan?

Gefeliciteerd met je 🐔
 

Ramon

Sprokkelaar
 
Berichten
47
Ja ik had wat rub in water gemengd.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.008
Mooie Q met daarop een lekkere chick.
Proficiat met de tokkie award.
 
Bovenaan Onderaan