BasBQ
Beef en Steak

BCC op de Smokey Joe

 
 
 

KoenCuypers

Sprokkelaar
Berichten
26
Jow!

Vandaag men eerste nieuwe bbq ( Weber Smokey Joe Premium) aangestoken en een BCC gemaakt.

Ik post hem bij low & slow, want het heeft wel 2 h geduurd  ;)

De kip die eraan moet heb ik eerst goed gemarineerd:
n33ti9.jpg


Rookhout klaar gemaakt:
ehxedu.jpg


BBQ aansteken:
2yzbddi.jpg


Kipje op het blik Jupiler op de BBQ:
16len3o.jpg


En nu lekker roken:
10s821f.jpg


Op het einde wat aardappeltjes erbij en smullen maar:
2d1wtx3.jpg


Kip eraf gehaald op een kerntemperatuur van rond de 80?, de BBQ was rond de 130?.

De BCC was heerlijk mals en sappig.
Men vrouw vond het iets te rokerig smaken, volgens mij typisch vrouwelijk  :)

Het was een heerlijke eerste echte BBQ ervaring!
Op naar meer!

Groet,
Koen



 
Dat ziet er goed uit van de smokey Joe.

En mijn vraag is ook al beantwoord voor de edit.
 
Held, op de SJ nog wel! Gefelicitok! Je hebt hem dubbel en dwars verdient, dat stikkertje.
 
Thx all.

De kip paste er maar net in, ik heb moeten meten bij de slager  :D
 
En een Tok Verdient!! ;)
 
Dat ziet er goed uit dat kippetje, welkom bij de Tokkies  :p
 
mooie sessie hoor, knap gedaan
 
Mooi voor elkaar! Ziet eruit als een prima kippetje!
 
Een TOK halen op een SJ, geweldig!
Gefeliciteerd met TOK en nu op naar de grote drie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan