- Berichten
- 149
Gisteren m'n nieuwe bbq ingewijd, eerste keer op kolen, dus ik speelde op zeker en begon met iets wat ik eerder gemaakt heb. Voornaamst doel was het onder de knie krijgen van temperatuurbeheersing. (Heb tot op heden alleen ervaring met gas).



Eerste les, geen rooksnippers direct op het kolen doen, vlogen in de brand en rookte kort maar hevig:

Hierna snel nieuwe snippers in aluminium folie gewikkeld en op die manier op de kolen gelegd.
Ondertussene de aardappeltjes voorbereid, die gaan de oven in.

En voila, het resultaat na een uurtje:

De extra poten waren nog niet goed gaar dus die heb ik, samen met een paar puntpaprika's verder gegrild.

Toen was het aanvallen:

Ben tevreden met hoe het is gegaan, temperatuur bleef redelijk stabiel. Volgende keer ga ik spareribs proberen en dan langzaam naar het grotere werk (pulled pork, brisket)



Eerste les, geen rooksnippers direct op het kolen doen, vlogen in de brand en rookte kort maar hevig:

Hierna snel nieuwe snippers in aluminium folie gewikkeld en op die manier op de kolen gelegd.
Ondertussene de aardappeltjes voorbereid, die gaan de oven in.

En voila, het resultaat na een uurtje:

De extra poten waren nog niet goed gaar dus die heb ik, samen met een paar puntpaprika's verder gegrild.

Toen was het aanvallen:

Ben tevreden met hoe het is gegaan, temperatuur bleef redelijk stabiel. Volgende keer ga ik spareribs proberen en dan langzaam naar het grotere werk (pulled pork, brisket)
