BasBQ
Beef en Steak

BCC op de gevogelte stomer

 

Teun

Tondelzoeker
Berichten
16
Na een paar succesvolle BCC's, vond ik het tijd om mijn eerste accessoire voor het gourmet system te kopen.
De gevogelte stomer. Het geknoei met het blikje was 1 van de redenen en meteen je groente erbij kunnen doen leek mij ook wel makkelijk.

Ingredienten:
Kippetje uit de supermarkt
Ingesmeerd met olijfolie en kipkruiden
"blikje"gevuld met een radler biertje
Paprika, champions en een uitje voor erbij.

BBQ:
De weber ingericht voor indirect bereiden.
Ongeveer 20 briketten aangestoken in de starter en vervolgens aan de zijkant in de houtskool mandjes gedaan.
Lekbakje in het midden.
Schuiven helemaal open.
De temperatuur liep snel op naar 200 graden en bleef erg constant.

De kip op de gevogelte stomer geschoven.
Was niet zo'n grote kip, dus het paste maar net :)
Wat ik wel fijn vond is dat het een redelijk stabiel geheel was.
Geen gevaar dat de boel om zou vallen, zoals bij de gewone BCC.
Ik had verwacht dat de gevogelte stomer wel wat dieper in het rooster zou liggen, maar dat viel wel mee.
De kip paste wel prima op de BBQ en kwam niet tegen het deksel aan.

1au555L6N2QxWiWS8G3wQwFj7_BHvYDy-seUyGJJkok9=w663-h915-no


Na een uur heb ik wat Australian sweet roast BBQ saus op de kip gesmeerd voor een lekker smaakje.
Ook meteen de temperatuur opgemeten en de kip bleek al gaar te zijn. Had verwacht dat het nog wel een kwartiertje zou duren.
Op verschillende plekken al boven de 80 graden, dus nog snel wat groente er op gegooid en smullen maar:

v-C3f1fEC17X104_HpHgQLrz9CZ8-jr7MaTLbqskSTJ2=w1220-h915-no


De kip was lekker van smaak, maar iets te gaar. Huid kon nog wat krokanter.
Volgende keer ga ik er wat hout bij doen en misschien iets lagere temperatuur.
De gevogelte stomer is mij erg goed bevallen. De kip stond lekker stabiel. De groente was heerlijk.
 
lekker kippetje hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Ziet er goed uit.
Lekker  :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan