BasBQ
Beef en Steak

BCC met krullen

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.094
Vanwege het slechte van zaterdag maar op zondag een BCC in de planning gezet.
Vrijdagavond al een pasta gemaakt van:
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 3/4 eetlepel zout
- 2 eetlepels provencaalse kruiden
- 4 eetlepels chilisaus

Hiermee het chickie ingewreven.
Hedenochtend de kip gevuld met een geraspte en ingesneden citroen, vervolgens op de kiphouder van de cobb gezet.
De geraspte citroenschil wist ik even geen raad mee en mijn dochter stelde voor om de kip dan maar krulletjes te geven  :)


Chickie op de cobb


Lekker roken met snippers kersenhout (hoorde de buurtjes weer zeggen: wat gaat er nu weer voor lekkers op de bbq... :D )



Ondertussen ook een kruidenbrood gebakken, deeg vermengd met bruschetta-kruiden en 2 kleingesneden teentjes knoflook  :D


Kerntemp nu op 46 graden, dus wordt vervolgd.

Droge zondag gewenst.

Rick
 
Was een mooie lunch vermoed ik
 
Yep, schuif maar een halve kip deze kant op ;)
 
En als er dan nog over is mag dat wel hierheen!!
 
Dank voor alle reacties.

Uiteraard hier nog even het resultaat. Doordat er (weer) regen aankwam, alles even in sneltreinvaart een beetje moeten organiseren en daardoor helaas alleen nog op het laatste moment, vlak voordat het kippie verslonden werd, deze foto kunnen maken.
Krulletjes zaten er niet meer op, maar ze smaakte geweldig.
De hierboven genoemde "kruidenpasta" met chilisaus is hier een blijvertje.


Zo. En nu genieten van een glaasje whisky (Het is er weer voor  :D ) en even verder dit geweldige forum bekijken wat de andere bbq-verslaafden dit weekend gemaakt hebben  B-).

Bedankt voor het kijken
Rick
 
lekker kippie hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan