BasBQ
Beef en Steak

BCC met Desperado

 
 

Paddopaul

Tondelzoeker
Berichten
21
Afgelopen donderdag mijn eerste BCC gemaakt met een kippetje van 1,7 kilo met cajun rub van Verstegen en een blik Desperado.
De rub goed dik opgestrooid en een half uurtje in de koelkast en de El Cheapo opgestookt met Black Ranch en Flamy Coco tot 140 C en het kippetje erop.

DSC_00011.jpg


Tussendoor met een plantenspuit gevuld met Desperado even vochtig spritzen en na 3 uur wat zelfgemaakte glace op basis van Smokey BBQ saus en Esdoornsiroop erop.
Een uurtje daarna met een kerntemperatuur van 82 C kwam hij er zo uit.

DSC_00021.jpg


Ik moet zeggen hij smaakte heerlijk en zelfs uit het borstfilet kwam het sap nog uitgelopen.
Deze ga ik vaker maken als ik de glace weer zo krijg.

Groeten,
Paul
 
Dank je.
Dat is jammer voor de badge dat zijn helaas de enige foto's, maarja goed excuus om er binnenkort nog een te maken.
 
Was een heerlijk kippetje, zelfs 's avonds laat nog.
We gaan waarschijnlijk ook kijken voor zo'n mooie standaard, staat toch net wat stabieler op dat verhangbare rekje  :D
 
zo'n kippie lust ik wel
 
Heerlijk kippetje! Ziet er prima uit.
 
Shiny chicky!! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan