BasBQ
Beef en Steak

BCC met bahmi

 

Martijn

Vuurmaker
Berichten
97
Vandaag voor de eerste keer BCC gemaakt. De kip ingesmeerd met olijfolie en gekruid met kipkruiden van verstegen.
Heb alleen de wekker van de fantast niet op tijd gehoord dus hij is een beetje te warm (lees te droog) geworden. De borst was behoorlijk droog, de rest nog goed te eten. Hieronder wat foto's.

Het keteltje opstoken:
2011-09-24171023.jpg


Het slachtoffer:
2011-09-24161657.jpg


Ready for smokin':
2011-09-24173025.jpg


En dekseltje dicht:
2011-09-24173049.jpg


Rookpluimpje maken voor de buren:
2011-09-24174409.jpg


Gaar kippetje:
2011-09-24183111.jpg


En het bordje:
2011-09-24183735.jpg


Zijn telefoon foto's maar beter dan niets :D

Gr. Martijn.
 
Hmm, ik heb nog wel een gaatje....
 
Zonde dat het niet helemaal goed ging, ik hou meestal zo'n 5 kwartier aan, maak eigenlijk nooit BCC met een thermometer, als er geen rood vocht meer uit komt is hij gaar.

Je kunt ook als hij aan de bovenkant wat te hard gaat qua kleur er een stukje aluminiumfolie overheen doen, dan gaart hij wel door maar wordt niet bruiner.
 
Jammer dat je het alarm niet gehoord hebt, het kippetje ziet er wel heel mooi uit!
 
Kip ziet er prima uit. Vind het zelf nog altijd lastig poten gaar te krijgen zonder dat de borst droog wordt.
 
ziet er lekker uit martijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan