phranq
Sprokkelaar
- Berichten
- 40

Ingredi?nten
15gr koriander
2 uien
3 teentjes knoflook
4 kippenbouten
4 el gele currypasta
2 cm verse gember
2 kaneelstokjes
100 g gepelde tomaten
200 ml Griekse yoghurt
200 g boter
Snijd de poten van de kippenbouten. Snij de kippenpoten rondom het scharnierbotje in. Trek het vel en vlees naar beneden en verwijder de pezen. Maak de bovenkant van het scharnierstukje kaal, en krab met de achterkant van een mes het bot schoon.
Richt je bbq in voor de indirecte methode. Grill de kip aan boven het directe vuur. Smelt een kwart van de boter in een DO of andere diepe pan. Fruit de ui en knoflook aan. . Voeg de currypasta, gember en het kaneelstokje toe. De curry even meebakken. Voeg de kip toe in de DO samen met de tomaten met het sap en de koriander (wat achter houden voor garnering) toe en breng het aan de kook. Laat de kip langzaam garen.
Voeg, als de kip gaar is, de yoghurt en de overige boter toe en haal van het vuur. Bestrooi voor het serveren met koriander en serveer met naanbrood.
Eet smakelijk!