GekkeHenkie
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Het was hoogtijd om The Bastard voor de tweede keer aan te steken en dit keer werd bbq pulled chicken en een gepofte aardappel.
Eerst de kipdijfilet in de rub en vervolgens tot een kerntemperatuur van 72 graden direct gegrild. Vervolgens in een mix van barbecuesaus, kippenbouillon, honing en ketjap in de dutch oven voor zo’n 80 minuten. De aardappelen hadden zo’n 90 minuten nodig om een kerntemperatuur van 100 graden te bereiken.
De kip mocht wat mij betreft nog wel iets langer, maar het was alsnog smikkelen. De bbq pulled chicken ging samen met een zoetzuur rood uitje op een roomboter puntje en de aardappel met een lekkere sourcream.
Straks nog smores met tony chocolonely in een gietijzerenpan, maar nu even Formule 1 kwalificatie
.
Morgen spareribs
Fijne Pasen!
Eerst de kipdijfilet in de rub en vervolgens tot een kerntemperatuur van 72 graden direct gegrild. Vervolgens in een mix van barbecuesaus, kippenbouillon, honing en ketjap in de dutch oven voor zo’n 80 minuten. De aardappelen hadden zo’n 90 minuten nodig om een kerntemperatuur van 100 graden te bereiken.
De kip mocht wat mij betreft nog wel iets langer, maar het was alsnog smikkelen. De bbq pulled chicken ging samen met een zoetzuur rood uitje op een roomboter puntje en de aardappel met een lekkere sourcream.
Straks nog smores met tony chocolonely in een gietijzerenpan, maar nu even Formule 1 kwalificatie

Morgen spareribs

Fijne Pasen!