Beef en Steak

BBQ pulled chicken en gepofte aardappel

GekkeHenkie

Tondelzoeker
Berichten
13
Het was hoogtijd om The Bastard voor de tweede keer aan te steken en dit keer werd bbq pulled chicken en een gepofte aardappel.

Eerst de kipdijfilet in de rub en vervolgens tot een kerntemperatuur van 72 graden direct gegrild. Vervolgens in een mix van barbecuesaus, kippenbouillon, honing en ketjap in de dutch oven voor zo’n 80 minuten. De aardappelen hadden zo’n 90 minuten nodig om een kerntemperatuur van 100 graden te bereiken.

De kip mocht wat mij betreft nog wel iets langer, maar het was alsnog smikkelen. De bbq pulled chicken ging samen met een zoetzuur rood uitje op een roomboter puntje en de aardappel met een lekkere sourcream.

Straks nog smores met tony chocolonely in een gietijzerenpan, maar nu even Formule 1 kwalificatie :).

Morgen spareribs 😎

Fijne Pasen!

IMG_4213.jpeg


IMG_4212.jpeg
 
Nog even een close-up van de pulled chicken, welliswaar het restantje van gisteren, maar poah wat is dit lekker. Ditmaal met een beetje sriracha saus en een bosuitje :)

IMG_4223.jpeg
 
Pracht plaatjes zeg!! 👌 👌(y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan