Maarten-B
Vuurmaker
- Berichten
- 65
Hi all,
Graag stel ik me even voor, ik ben Maarten uit het mooie gezellige Twentse Oldenzaal. Ik ben een gezelligheids BBQ-er die vaak met feestjes achter het vuur staat, maar graag dit wil uitbreiden naar meer dan alleen maar vlees.
Dus met veel interesse volg ik hier diverse topics al een tijdje. Ik denk dat veel anonieme BBQers met veel aandacht en bewondering alles lezen en alle beschreven ervaringen omzetten in hun eigen achtertuin. Zo ook ik, maar wil uit de anonimiteit en bijdragen aan dit mooie forum.
En natuurlijk jullie feedback meenemen in de verdere bouw van mijn BBQ hoek in mijn achtertuin.
Toen in het huis kocht 3 jaar geleden zag ik gelijk in de tuin een mooie hoek voor een buitenkeuken.
Ik heb gekozen voor een kleine overkapping achter in de tuin vlakbij een mooie grote boom waar je lekker zomers in de schaduw kan zitten. Een grote overkapping hebben we al aan de woning vast zitten.
Zo begon jk twee maanden geleden na wat schetsen aan de overkapping.
Eerst een lelijke oude vlonder weg en de restanten van de oude schuur.
En na veel scheppen en kuieren een terras gelegd en de betonpoeren geplaatst.
Het opbouwen kan beginnen
Hout besteld bij Kienhuis @Losser.
15x15 balken voor de liggers en staanders.
Als (wat ik denk) gereedschapsfanaat en hobby klusser, moet dit me wel lukken.
Staanders en liggers plaatsen met wat hulp uiteraard.
Boeg delen en elektra en achterwand
Ik heb gekozen voor een dicht plafond met spotjes omdat de overkapping waar de eettafel en loungebank staan ook een dicht plafond met spotjes heeft.
Aflakken kan beginnen en spotjes vast maken.
In de hoeken stopcontacten en in het midden boven aan ook een stopcontact voor eventueel een tv. (Met hulp van een expert
)
Verdikking voor een tv beugel is in de wand verwerkt. Dus laat het WK/EK en verdere seizoen van formule 1 maar komen.
Nu heb ik een grasveld naast de Bbq, om een afscheiding te maken heb ik stapelblokken besteld en een fundering aangebracht. Hierop kan ik snel een bak maken. De regenpijp laat ik dmv een drainage buis door de bak gaan en uiteindelijk in de grond.
Op ten duur wil ik de bak wit stucken.
Na wat hortensia’s verplaatsen ziet het er nu zo uit.
Nu wil ik gaan beginnen aan een Douglas houten buitenkeuken met een betonnen blad. Mooie keukens heb ik hier al voorbij zien komen en zijn een mooie inspiratie bron. Dank daarvoor!
Zoals jullie kunnen zien heb ik een Borreti Robusto die me erg goed bevalt.
Alleen wil ik deze gaan inbouwen in het betonnenblad.
Zonder de metalen tafels aan de zijkant en de onderkast.
Daarnaast ben ik van plan om een Joe classic 2 of een BGE large in te bouwen. Deze moet ik nog aanschaffen.
Nu zie ik maar weinig mensen die een bestaande losstaande gas BBQ ombouwen tot een inbouw gas BBQ.
Is dit aan te raden of absoluut niet doen en deze te verkopen en een standaard inbouw gas aanschaffen?
Wat ik liever vanwege het gebruiksgemak en kosten plaatje niet graag doe.
De totale breedte van de keuken is 310 cm tussen de palen.
De Borreti is +-90cm breed
En natuurlijk de BGE large +-60cm
Denken jullie dat er nog wel effectieve werkbladruimte over blijft na het inbouwen van deze twee?
En wat denken jullie van het inbouwen van de Borreti.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Graag stel ik me even voor, ik ben Maarten uit het mooie gezellige Twentse Oldenzaal. Ik ben een gezelligheids BBQ-er die vaak met feestjes achter het vuur staat, maar graag dit wil uitbreiden naar meer dan alleen maar vlees.
Dus met veel interesse volg ik hier diverse topics al een tijdje. Ik denk dat veel anonieme BBQers met veel aandacht en bewondering alles lezen en alle beschreven ervaringen omzetten in hun eigen achtertuin. Zo ook ik, maar wil uit de anonimiteit en bijdragen aan dit mooie forum.
En natuurlijk jullie feedback meenemen in de verdere bouw van mijn BBQ hoek in mijn achtertuin.
Toen in het huis kocht 3 jaar geleden zag ik gelijk in de tuin een mooie hoek voor een buitenkeuken.
Ik heb gekozen voor een kleine overkapping achter in de tuin vlakbij een mooie grote boom waar je lekker zomers in de schaduw kan zitten. Een grote overkapping hebben we al aan de woning vast zitten.
Zo begon jk twee maanden geleden na wat schetsen aan de overkapping.
Eerst een lelijke oude vlonder weg en de restanten van de oude schuur.

En na veel scheppen en kuieren een terras gelegd en de betonpoeren geplaatst.

Het opbouwen kan beginnen
Hout besteld bij Kienhuis @Losser.
15x15 balken voor de liggers en staanders.
Als (wat ik denk) gereedschapsfanaat en hobby klusser, moet dit me wel lukken.

Staanders en liggers plaatsen met wat hulp uiteraard.

Boeg delen en elektra en achterwand
Ik heb gekozen voor een dicht plafond met spotjes omdat de overkapping waar de eettafel en loungebank staan ook een dicht plafond met spotjes heeft.



Aflakken kan beginnen en spotjes vast maken.
In de hoeken stopcontacten en in het midden boven aan ook een stopcontact voor eventueel een tv. (Met hulp van een expert

Verdikking voor een tv beugel is in de wand verwerkt. Dus laat het WK/EK en verdere seizoen van formule 1 maar komen.

Nu heb ik een grasveld naast de Bbq, om een afscheiding te maken heb ik stapelblokken besteld en een fundering aangebracht. Hierop kan ik snel een bak maken. De regenpijp laat ik dmv een drainage buis door de bak gaan en uiteindelijk in de grond.
Op ten duur wil ik de bak wit stucken.


Na wat hortensia’s verplaatsen ziet het er nu zo uit.

Nu wil ik gaan beginnen aan een Douglas houten buitenkeuken met een betonnen blad. Mooie keukens heb ik hier al voorbij zien komen en zijn een mooie inspiratie bron. Dank daarvoor!
Zoals jullie kunnen zien heb ik een Borreti Robusto die me erg goed bevalt.
Alleen wil ik deze gaan inbouwen in het betonnenblad.
Zonder de metalen tafels aan de zijkant en de onderkast.
Daarnaast ben ik van plan om een Joe classic 2 of een BGE large in te bouwen. Deze moet ik nog aanschaffen.
Nu zie ik maar weinig mensen die een bestaande losstaande gas BBQ ombouwen tot een inbouw gas BBQ.
Is dit aan te raden of absoluut niet doen en deze te verkopen en een standaard inbouw gas aanschaffen?
Wat ik liever vanwege het gebruiksgemak en kosten plaatje niet graag doe.
De totale breedte van de keuken is 310 cm tussen de palen.
De Borreti is +-90cm breed
En natuurlijk de BGE large +-60cm
Denken jullie dat er nog wel effectieve werkbladruimte over blijft na het inbouwen van deze twee?
En wat denken jullie van het inbouwen van de Borreti.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: