Beef en Steak

BBQ aanhanger

  • Onderwerp starter Onderwerp starter tjeerdmans
  • Startdatum Startdatum
mooi project mannen  dit is qwa formaat echt iets voor de gewone man  ipv die lompe commercieele  bbq trailers  bouw  ,en dus zeker de moeite waard om te volgen.

vraag me wel af of dat wiel van de aanhanger  niet irritant gaat worden met t vlees omdraaien tijdens de sessies .
en is de opstelling in de midden of wat meer naar ene kant van de aanhanger??? ..uit de midden lijkt me  makkelijker om te werken.


 
Nice :D
Ook een mooie werkplek trouwens!!
 
Gisteren zijn we weer verder gegaan met de BBQ.

We hebben nu de firebox dicht gemaakt met ruimte voor een vlinder om de zuurstof toevoer te regelen.
30C5F2D1-34F3-4672-B501-FC34CB3D36D6_zpsv3xrqbta.jpg


verder hebben we alle gaten die we hebben moeten boren om de binnen ring te kunnen verwijderen dicht gemaakt

8A28420D-0FFC-4FA4-B438-65E941241B90_zpsyxsqpm7e.jpg


En we hebben de grote tank ontdaan van zijn pootjes, welke we hebben hergebruikt als bevestigingspunten voor de grote ton.

Volgende week gaan we weer verder!

Dan weer een update
 
Woensdag gaan we weer aan de bak!

We hebben inmiddels las scharnieren geregeld voor de deuren dus die gaan we plaatsen, daarnaast heb ik analoge thermometers besteld voor op de BBQ.

Waar ik nog naar op zoek ben is een robuust BBQ rooster, het liefst twee. Heeft er iemand suggesties waar ik die vandaan haal?

 
Vorderingen zien er goed uit!!

Helaas niet direct een tip voor de roosters, zou anders gewoon even kijken bij de bestaande modellen.
 
tjeerdmans zei:
Woensdag gaan we weer aan de bak!

We hebben inmiddels las scharnieren geregeld voor de deuren dus die gaan we plaatsen, daarnaast heb ik analoge thermometers besteld voor op de BBQ.

Waar ik nog naar op zoek ben is een robuust BBQ rooster, het liefst twee. Heeft er iemand suggesties waar ik die vandaan haal?

Ik heb een rooster van strekmetaal laten maken. FF op marktplaats zoeken naar 'strekmetaal rooster'. Heb er zelf een rvs randje langs gelast! Het werkt super.
 
Gaat lekker zo!
Waarom zou je je smoker niet wat verder naar beneden uitslijpen trouwens? Dan passen er wel drie roosters in denk ik. Vanaf het fotootje te zien moet je er nu vrij diep met je handen in, ?f je hebt veel loze ruimte aan de onderzijde.
Maar goed, ik weet niet naar hoeveel ruimte je op zoek bent....
 
De afgelopen weken door tijdgebrek maar weinig kunnen doen aan de BBQ. Gisteren zijn we weer even verder gegaan.

We hebben nu een vlinder gemaakt om de lucht toevoer in de firebox te kunnen regelen.

9467D24A-396E-45E1-B66E-B71E023FC58C_zpsjanemqdx.jpg


en een voorbereiding voor de schoorsteen is ook gemaakt.
A61D2882-CA79-4F2A-AFDC-F5625EB97145_zpsdi3phcot.jpg

verder is aan de binnenkant het nodige gedaan.

We hebben de verbinding tussen de firebox en de bbq kamer dicht gemaakt en met elkaar verbonden d.m.v. een pijp.

IMG_3358_zpsa390cf4c.jpg


De luchttoevoer tussen de firebox en de gaarkamer is nu ook te regelen door middel van een schuif.
IMG_3357_zpse8c58efc.jpg


IMG_3356_zpse1d226f6.jpg
 
Cool!
 
dat gaat een leuke aanhanger worden  :)
 
Gisteren was het zover! we hebben nadat we de schoorsteen hebben bevstigd, de BBQ een letterlijke vuurdoop gegeven!

Het plan was om in beide vaten een lekkere fik te stoken zodat de verf los zou komen. Het was even een uurtje gifdampen ademen maar beide vaten zijn niet meer rood;-) volgende keer nog even schuren en dan een likje verf erop.

Aan het einde van de avond hebben we nog even een kleine meting gedaan betreft de temperatuur, met een matig vuurtje is een dome temperatuur van 100-125 graden makkelijk te halen.

hier nog wat foto's

97CA601B-A57C-49F9-8383-7795296D3191_zpsapb8qpkr.jpg


E7863D1A-2EB5-46B2-89C1-06D47FA836A2_zpsdyirawaj.jpg


583F485E-B5CA-426B-91B1-E8C0D4DF400D_zpspiszyteq.jpg


698153D7-C954-43EE-883E-1B369122C245_zpst9girbw7.jpg


524D52DC-9A69-4A45-814B-B37EFA5D6680_zpsinlsuhsk.jpg


EEA748DA-A04E-4408-AFAF-8069F54DA828_zpsemoeyjuy.jpg


70D4BF8A-7EA5-4B88-91E0-7802C798CC10_zpsa0l6qxdn.jpg


D2CA25CD-EA5C-4E63-BE47-4479FFF5C1A1_zps47pments.jpg


41929849-E86A-476A-A626-0E39EBB76FB2_zpsj8qumlml.jpg


Nog te doen:

BBQ rooster regelen en plaatsen
Bodemplaat voor aanhanger
BBQ bevestigen op de kar
Handgrepen op deksel maken
dome temperatuur meter bevestigen
BBQ spuiten
opslag ruimte voor hout maken
testrun met lekker stukje vlees en een biertje;-)
 
Wat een avontuur!
 
Mooie setup geworden!
 
Gisteren zijn we weer even aan de slag gegaan. Zie hier een aantal foto's

C492D3EE-35E3-4AE9-ABBD-14DE4FD2A677_zpsk5vnrzkv.jpg

8551581D-E946-4708-86CC-D14123226697_zpsngxzgtlx.jpg

959B5907-4B73-4341-8597-64A4A75D2F06_zpso02psafa.jpg

4A35AA12-BB9B-463B-83F1-B7019ACB547E_zpsqa1uq2mv.jpg

8D954B4C-2540-41E8-B8A1-5B3732D63AB0_zpsqk0hz8yv.jpg

5F7E494C-BE2B-4A71-BF3A-891D23A38644_zps8w1ezp54.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan