Beef en Steak

Bavette rollade gevuld met Chimmichurri

Romtomkes

Tondelzoeker
Berichten
11
Afgelopen weekend maar weer eens een bavette rollade gemaakt. Deze keer geen vulling met pesto, kaas of zongedroogde tomaten maar zelfgemaakte chimmichurry.

Eerst langzaam laten garen met wat eikenhout van wijnvaten, daarna nog snel even afgrillen.

De combinatie tussen bavette en de “frisse smaak met pit” van de chimmichurri vonden we erg goed, de serveerplank was dan ook binnen no time leeg. Kortom: voor herhaling vatbaar.

Zie foto’s voor het resultaat.

Meer zien? Check de instagrampagina @toniqsbbq

C72307F6-C4A1-425D-A236-B645FC3FEC20.jpeg
B963BF18-7599-49DE-B5AF-3150E21D9144.jpeg
462AE51C-E6BD-4A56-B8F3-996372F45BEB.jpeg
be915047-afef-4d86-a2ae-ba1676965604.jpeg
 
Ziet er erg goed uit! Misschien een stomme vraag maar waar prik je de temperatuur meter bij een rollade? Ook in het midden?
 
Ik gebruik de Meater 2. Deze meet op verschillende punten zelf de temperatuur van het vlees dus ik doe dat wel. Als ik die niet zou hebben zou ik regelmatig op verschillende plekken even meten.
 
Ziet er lekker uit hoor!
Stomme vraag: Hoe heb je het vlees zo mooi plat/uitgestrekt gekregen? Bij mijn slager zijn het altijd dikke stukken die in de vitrine liggen.
 
Hangt een beetje af van de bavette die je koopt. Ook vaak genoeg dunne plakken te krijgen.
Verder kan je je slager vragen het vlees te
vlinderen of je kan dat zelf doen.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit hoor!
Stomme vraag: Hoe heb je het vlees zo mooi plat/uitgestrekt gekregen? Bij mijn slager zijn het altijd dikke stukken die in de vitrine liggen.
Ik heb de bavette gevlinderd. Ik had ook een dik stuk. Maar door hem voorzichtig te vlinderen krijg je hem zo mooi uitgestrekt. Wel goed opletten hoe je hem vlindert want als je hem uiteindelijk opgerold hebt is het wel van belang dat je tegen de draad in de plakjes snijd, anders is hij minder mals/taai
 
Ziet er erg goed uit! Misschien een stomme vraag maar waar prik je de temperatuur meter bij een rollade? Ook in het midden?
Je wilt het middelste stuk vlees meten.
de Meater2 kan daar inderdaad bij helpen door meerdere sensoren te hebben, maar een prikthermometer voldoet ook hoor.

Ziet er lekker uit hoor!
Stomme vraag: Hoe heb je het vlees zo mooi plat/uitgestrekt gekregen? Bij mijn slager zijn het altijd dikke stukken die in de vitrine liggen.
ik sla 'm plat met een vleeshamer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan