BasBQ
Beef en Steak

Bavette op de Primo

 
 

Cain

Vuurmaker
Berichten
87
Van het weekend heb ik een bavette gemaakt.
Bij de slager had ik mijn oog laten vallen op stukken bavette, maar die stukken vindt ik meestal te klein.
Dus maar om een stuk van 500 gram gevraagd. Gelukkig dacht de slager met me mee, werd het meer dan 500 gram (toppertje mijn slager).


20170806_bavette003.jpg



Ik heb een rub gemaakt en de bavette daarmee ingemasseerd.
Vervolgens heb ik 'm dicht gegrild op 220 graden.
Ik had verwacht dat 'ie daarna nog even moest doorgaren, maar dat bleek niet het geval, want hij was na het grillen al op 52 graden kerntemperatuur.
Daarna lekker aangevuld met zelf gesneden patatten en een lekkere salade.

En hier nog een foto van het eindresultaat :)
20170806_bavette006.jpg



 
Dat ziet er top uit!
 
Heerlijk !
 
Lust ik wel
 
Bavette inderdaad een mooi stuk vlees. Voor mij meestal met zout en peper genoeg maar rub kan uiteraard ook. Mooie site trouwens
 
Ziet er goed uit zeg

Bavette Is ook hier een favoriet
 
Ziet er goed uit! Ik ben normaal meer van de reverse sheer maar als ik dit zie maak ik het me wellicht te moeilijk.. Top kleurtje! :)

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Ziet er heerlijk uit!
Bavette komt donderdag binnen, dus ook maar eens proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan