BasBQ
Beef en Steak

Bavette op de kamado bereiden tips ?

Raymon76

Sprokkelaar
Berichten
28
Geachte leden hoe kan ik deze het beste bereiden ?
Het zijn stukken van 300 gram
Neem aan gewoon direct maar wat is aan te raden voor kern temperatuur?

BVD
Raymon


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Je kan gewoon direct doen.
je kan ook eerst l&s tot een kleine 40°C en dan opstoken verder direct.

Vele wegen leiden naar Rome

48°C bleu chaud
52°C saignant
> 52°C => schoenzool
 
Probeer eens een stuk direct op de kolen, as er een beetje af wapperen en ca 1,5 tot 2 minuten per kant.

Daarna eraf halen, als een koopje blijft plakken er even aftikken. Peper en zout en je hebt een oerlekker stukje vlees. Ziet er ook stoer uit.
 
Tijdje geleden in de skillet op de bbq gemaakt. Lekker met wat roomboter, knoflook en rozemarijn. Best of both worlds, de lekkere bbq smaak, maar ook de botersmaak.
 
Terug
Bovenaan Onderaan